Na klinici u Barceloni
75

Nadal započeo liječenje stopala radioterapijom, nada se nastupu na Wimbledonu

K. H.
Rafael Nadal (Foto: EPA-EFE)
Rafael Nadal (Foto: EPA-EFE)
Dva dana nakon što je 14. put u karijeri osvojio pobjednički trofej na Roland Garrosu i tako stigao do svog 22. Grand Slam naslova, 36-godišnji španski teniser Rafael Nadal započeo je liječenje svog lijevog stopala radioterapijom, što bi mu trebalo umanjiti bolove i omogućiti nastup na Wimbledonu.

Otkrio je to u srijedu njegov PR rekavši da je Nadal otputovao u svoj dom na Mallorci i da će tamo provesti tri-četiri dana uz normalnu fizičku aktivnosti, a da, ako tretman bude dao pozitivne rezultate, onda će nastaviti s treninzima na terenu.

Tretman pulsnom radiofrekvencijom (PRF) Nadal će obavljati na klinici u Barceloni, a cilj je da se umrtve živci u bolnom području lijevog stopala, pojasnio je Nadalov glasnogovornik.

Najuspješniji teniser u historiji na Grand Slam turnirima godinama pati od Mueller-Weiss sindroma, degenerativnog i neizlječivog stanja koje karakterizira deformacija jedne kosti stopala.

Tretman pulsnom radiofrekvencijom trebao bi imati sličan, ali dugotrajniji učinak kakav su imale injekcije koje je primao tokom nastupa na Roland Garrosu.