Srpski patrijarh
25

Porfirije poslao poruku Đokoviću pred Božić: Od nevolja će sutra ostati samo sjenka

D. P.
Patrijarh Porfirije (Foto: I. Š./Klix.ba)
Patrijarh Porfirije (Foto: I. Š./Klix.ba)
Srpski patrijarh Porfirije poslao je poruku Novaku Đokoviću povodom Božića kojeg teniser dočekuje u hotelskoj izolaciji u Australiji.

Đoković će do ponedjeljka biti u hotelu u Melbourneu dok čeka konačnu sudsku odluku o tome da li može ući u Australiju i zaigrati prvi Grand Slam turnir sezone.

Za to vrijeme, patrijar Porfirije poslao je poruku Đokoviću u kojoj je otkrio da se moli za njega.

"Dragi Nole, od nevolja i iskušenja kroz koja prolaziš na Božić, dan sušte radosti, sutra će ostati samo blijeda sjenka. Bog je veliki, a ti znaš ko si jer si rastao uz zvuk zvona sa Nemanjićkih zadužbina. Za tebe se, kao i ti za nas, mole milioni pravoslavnih Srba. Neka neprolazna toplina i ljubav vitlejemske pećine grije i snaži tvoje srce i dušu. Mir božji, Hristos se rodi", poručio je patrijarh Porfirije u svojoj poruci.

Podsjetimo, Đoković je u Australiju stigao nakon što je dobio medicinsko izuzeće za nastup na Australian Openu od tamošnjeg Teniskog saveza.

Međutim, problemi su se javili kada je sletio u Melbourne gdje su mu ukinuli vizu zbog toga što nije imao validan dokaz za medicinsko izuzeće.