Sulude cifre
44

Saudijci nestvarno "časte": Danac poražen za 72 minute, zaradio 1,38 miliona eura

D. P.
Rune poražen od Alcaraza (Foto: EPA-EFE)
Rune poražen od Alcaraza (Foto: EPA-EFE)
U saudijskom Riyadhu trenutno se igra egzibicioni teniski turnir Six Kings Slam na kojem učestvuju najbolji teniseri svijeta, a nije teško pogoditi zbog čega su sve baš najbolji okupili u Saudijskoj Arabiji.

Saudijci nastavljaju nenormalno "častiti" sportske velikane. Pobjednik Six Kings Slam turnira, na kojem učestvuju Novak Đoković i Rafael Nadal, zaradit će šest miliona dolara, a i svi ostali će se znatno obogatiti nakon nastupa.

O kakvim se nagradama radi, najbolje govori podatak o Holgeru Runeu, danskom teniseru koji se obogatio za samo 72 minute igre. Da biste stekli predstavu o ogromnoj sumi novca koju će šestorica tenisera podijeliti u Riyadhu, dovoljno je da uporedite Runeovu zaradu tokom ovog turnira i cijele 2024. godine.

Ovaj mladi Danac jučer je poražen od Carlosa Alcaraza u dva seta rezultatom 6:4 i 6:2, a meč je trajao 72 minute. Za to vrijeme zaradio je 1,38 miliona eura, a tokom cijele ove sezone zaradio je otprilike dva miliona eura.

Isti iznos za poraz u prvom kolu zaradio je i Daniil Medvedev. Medvedev i Rune ispali su iz takmičenja, dok su Alcaraz i Jannik Sinner prošli u polufinala.

Današnja polufinala turnira u Saudijskoj Arabiji igraju Jannik Sinner - Novak Đoković te Carlos Alcaraz - Rafael Nadal. Podsjetimo, Nadal je prošle sedmice najavio povlačenje iz svijeta tenisa, a posljednji turnir će mu biti Davis Cup s reprezentacijom Španije krajem novembra.