Slam šest kraljeva
204

Sinner u spektaklu nastavio dominaciju nad Đokovićem, u finalu će se boriti za šest miliona dolara

H. H.
Sinner je u ovom trenutku bez premca u muškom tenisu (Foto: EPA-EFE)
(Foto: EPA-EFE)
Italijanski teniser Jannik Sinner nastavio je dominaciju u duelima sa srbijanskim teniserom Novakom Đokovićem pobjedom u polufinalu egzibicionog teniskog turnira "Slam šest kraljeva" koji se igra u saudijskom Rijadu.

Italijan je slavio rezultatom 2:1 u setovima (6:2, 6:7, 6:4) i tako stigao do četvrte uzastopne pobjede protiv Đokovića, iako je ovaj meč bio neslužbeni. U zvaničnim međusobnim duelima skor je izjednačen 4:4.

Prvi set Sinner je lako dobio sa 6:2 nakon što je napravio dupli break, a u drugom je viđena prava drama. Krenulo je breakom Đokovića, ali Italijan je vrlo brzo uzvratio i odlučivao je tiebreak.

U odlučujućem 13. gemu Đoković je odigrao furiozno i sa 7:0 stigao do poravnanja u setovima.

Samo što je počeo treći set Sinner je oduzeo servis Novaku, ali Đoković je momentalno uzvratio rebreakom. Prava drama uslijedila je u petom gemu kada je Đoković spasio čak četiri break lopte, a onda je u narednom gemu i sam propustio dvije.

U sedmom gemu Sinner je napravio break za 4:3 i činilo se da je blizu pobjede, ali Đoković se nije predavao i uzvratio je novim rebreakom za 4:4.

Konačno, Sinner je napravio break za 5:4 i nakon toga servirao za pobjedu u meču koji je trajao dva i po sata.

Iako turnir "Slam šest kraljeva"nema nikakav takmičarski značaj i ne donosi bodove za ATP listu, Saudijcima nije bilo teško da privuku "kraljeve" pošto će pobjednik kući odnijeti šest miliona dolara, što je duplo više od iznosa koji je Јannik Sinner zaradio osvajanjem US Opena ove godine.

Osim Đokovića na turniru su učešće uzeli Daniil Medvedev, Jannik Sinner, Holger Rune, Carlos Alcaraz i Rafael Nadal, a u drugom polufinalu večeras se sastaju Alcaraz i Nadal.

Petak je dan pauze, a meč za treće mjesto i veliko finale na programu su u subotu.