Tennis Europe
559

Sjajna Tea Kovačević osvojila Evropsko tenisko prvenstvo do 14 godina

D. P.
Foto: Tennis Europe
Foto: Tennis Europe
Supertalentovana bosanskohercegovačka teniserka Tea Kovačević (14) ostvarila je najveći uspjeh u karijeri osvojivši Evropsko prvenstvo U-14 kategorije koje se održalo u češkom gradu Most.

Sjajna mlada bh. teniserka Tea Kovačević iz Bosanske Gradiške do titule je došla pobjedom nad domaćom predstavnicom Janom Kovačkovom rezultatom 2:1, po setovima 6:7, 6:4 i 6:4.

Da stvari budu impresivnije, naša supertalentovana predstavnica je do titule došla nakon preokreta protiv domaće igračice i odličnom igrom u ključnim momentima stigla do prestižnog trofeja.

Evropsko prvenstvo u organizaciji Tennis Europea je prestižno i najpopularnije takmičenje u juniorskom teniskom kalendaru, kako za igrače, tako i za nacionalne saveze.

Organizator je Tennis Europe, regionalno upravno tijelo za evropski tenis koje je pod pokroviteljstvom Međunarodne teniske federacije (ITF).

O koliko renomiranom takmičenju se radi, dovoljno govori podatak da je čak 13 bivših najboljih tenisera svijeta po ATP i WTA listama osvajalo Tennis Europe evropska prvenstva u omladinskim konkurencijama.

Kovačević je tako postala prva bh. teniserka ikada sa ovom titulom, a važno je napomenuti da je Damir Džumhur u muškoj konkurenciji U-18 bio najbolji 2010. godine.