Dvojica najboljih
9

Spektakl na Wimbledonu samo za odabrane: "Paprene" cijene za finale Alcaraza i Đokovića

N. K.
Alcaraz i Đoković igraju veliko finale (Foto: Twitter/Wimbledon)
Alcaraz i Đoković igraju veliko finale (Foto: Twitter/Wimbledon)
Srbijanski teniser Novak Đoković i Španac Carlos Alcaraz sutra će na Centralnom terenu Wimbledona igrati veliko finale, a za gledanje ovog spektakla fanovi su morali izdvojiti ogromne svote novca.
Od ranije je poznato da se na najelitnijem Grand Slamu okupljaju poznate ličnosti iz raznih profesija, a tu je uvijek prisutna i kraljevska porodica.

Zajednički cilj svih je da gledaju najbolje tenisere i teniserke svijeta, a poseban ugođaj je finale u muškoj konkurenciji gdje će sutra snage odmjeriti ujedno prva dva tenisera na ATP listi.

Već danas u finalu u ženskoj konkurenciji bilo je neophodno izdvojiti oko 2.500 eura kako biste uživali u meču koji je odlučio ovogodišnjeg pobjednika Wimbledona. Na kraju je češka teniserka Marketa Vondroušova prvi put u karijeri osvojila Wimbledon iz svog prvog finala najvećeg Grand Slam turnira sezone.

Međutim, cijene za sutrašnje finale u muškoj konkurenciji su nekoliko puta skuplje. Poznato je da se ulaznice za Wimbledon, a posebno za finale, rezervišu dosta ranije te pod posebnim okolnostima i pravilima. Tek nekoliko njih ostane u prodaji do posljednjeg trenutka, a ulaznice se pojavi i u preprodaji.

Prije nekoliko dana cijena ulaznica se kretala do 9.000 eura. Međutim, dan prije velikog finala Centralni teren je gotovo rasprodan te je ostalo u ponudi svega nekoliko ulaznica čije se cijene kreću od 10.000 do 13.000 eura.

Jedno je sigurno, sutra ćemo gledati pravi spektakl u finalu Wimbledona gdje će Đoković loviti svoj 24. Grand Slam naslov. Ujedno će ovo biti svojevrsna repriza nedavnog duela na Roland Garrosa koji je pripao srbijanskom teniseru. Ipak, mišljenje javnosti da će se sutra dosta toga pitati i čudesni Alacaraz.