Potpuno razočarala
69

Trauma za rusku 15-godišnju klizačicu, ostala bez medalje i neutješno plakala

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Ruska umjetnička klizačica Kamila Valijeva (15) nije uspjela osvojiti zlato u pojedinačnoj konkurenciji na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu jer je napravila nekoliko ogromnih grešaka te imala nekoliko padova, zbog čega uopšte nije osvojila medalju.

Njen današnji nastup je trebao biti vrhunac na Olimpijskim igrama u Pekingu, ali je umjesto toga posrnula ili pala najmanje četiri puta klizavši "Bolero", a dok je napuštala led plakala je te tako pokazala koliko joj je teško pao ovakav nastup.

Ova djevojčica se posljednjih dana našla u centru pažnje zbog doping testa na kojem je pala u decembru, a nakon svega i žalbe Međunarodnog olimpijskog komiteta, na kraju je dobila dozvolu Suda za sportsku arbitražu da se takmiči na smotri najboljih.

[TWITTER]1494311844407922688[/TWITTER]

Ipak, danas je očigledno podlegla pod prevelikim pritiskom i velikim očekivanjima ruske javnosti, a umjesto nekoliko četvorostrukih skokova i očekivanja da će "plesati" po ledu, ništa od toga se nije desilo i njena nesigurnost završila je katastrofalnim rezultatom s obzirom na očekivanja.

Zlato je na kraju osvojila Ana Ščerbakova, dok je srebro pripalo Aleksandri Trusovoj, koja je danas imala najbolje ocijenjen nastup, a bronzanu medalju osvojila je Japanka Kaori Sakamoto.