Stavite bijeli luk ispod jastuka prije spavanja i iznenadite se rezultatima
Zdrave navike nekada nije nimalo teško steći i za njih vam ne treba puno novca ili truda, a postoji nekoliko načina da svoj život poboljšate čak i dok spavate.
Zdrave navike nekada nije nimalo teško steći i za njih vam ne treba puno novca ili truda, a postoji nekoliko načina da svoj život poboljšate čak i dok spavate.
Bijeli luk je prva kulinarska zvijezda. Ova ruža neugodnog mirisa glavni je sastojak gotovo svih kuhinja diljem svijeta. On daje snažan okus omiljenim jelima i ima cijeli niz zdravstvenih prednosti.
Bijeli luk je nesumnjivo jedan od najmoćnijih prirodnih antibiotika i pokazao se posebno snažnim u borbi protiv 14 različitih infekcija, prenosi Healthy Food House.
Bijeli luk se u kuhinji koristi za poboljšanje okusa i kao začin, ali djeluje i kao efikasan lijek, sagorijeva masnoću i pomaže u detoksikaciji.
Bijeli luk mnogi vole kao dodatak hrani, ali on ima i nekoliko korisnih efekata koji se odražavaju na kožu.
Bijeli luk se hiljadama godina koristi za liječenje raznih bolesti i u narodu je cijenjen kao jako zdrava namirnica. Međutim, istraživači s univerziteta u Nottinghamu zaključili su da bijeli luk može čak smanjti rizik od razvoja određenih vrsta karcinoma, kardiovaskularnih bolesti i dijabetesa tipa 2.
U modernom vremenu postoje proizvodi za sve kada su u pitanju izgled i ljepota. No, umjesto da plaćate skupocjene brendove, postoji način da postignete iste rezultate sa proizvodima koje imate u kući.
Stiže dobra vijest za sve one koji vole bijeli luk, a izbjegavaju ga zbog njegovog neugodnog mirisa.
Bosna i Hercegovina je bogata prirodnim resursima i potrebno je ulagati u poljoprivrednu proizvodnju, te na taj način unaprijediti ekonomski prosperitet male "dejtonske države" na Balkanu.
Mnoge tradicionalne kuhinje uživaju u aromi bijelog luka koji se koristi u spremanju brojnih jela. Osim specifičnog okusa i mirisa koje daje specijalitetima, bijeli luk je izuzetno bogat sastojcima koji imaju antibakterijsko, antivirusno i antioksidantno dejstvo.