Ćevapi, šiš-ćevap i sitni ćevap: Evo po čemu se sve ova tri tradicionana jela razlikuju
Ćevapi su jelo od mljevenog mesa koje se priprema na žaru i koje se tradicionalno poslužuje u zemljama jugoistočne Europe odnosno na području Balkana.
Ćevapi su jelo od mljevenog mesa koje se priprema na žaru i koje se tradicionalno poslužuje u zemljama jugoistočne Europe odnosno na području Balkana.
U Zagrebu se prodaje novo jelo - riječ je o ćevapima s kajmakom u brioche pecivu. Očekivano, mišljenja su podijeljena.
Nakon što je prethodno ocijenio gdje su u Sarajevu najbolji ćevapi, srbijanski youtuber Nenad Živković posjetio je i Travnik koji je okarakterisao kao "grad koji prijeti svim ostalima i diže se na ljestvici najboljih".
Srbijanski youtuber Nenad Živković, poznatiji kao Hugestaff, doputovao je u Sarajevo kako bi isprobao ćevape na nekoliko lokacija te ocijenio gdje su najbolji.
Hrvatski tiktoker Andro Anić dok je boravio u New Yorku posjetio je ćevabdžinicu u Queensu koja nosi naziv Sarajevo te podijelio kakvi su ćevapi u "najluđem gradu na svijetu" kazavši da je bilo kao da je otišao u Sarajevo.
Zanimljiva mapa podijeljena na Facebook stranici Terrible Maps prikazuje najpopularnije jelo po državama Evrope, a "predstavnik" Bosne i Hercegovine je prilično očekivan.
Tiktoker Admir Jahić Shera odlučio je posjetiti ugostiteljski objekat u Splitu čiji su ćevapi prozvani najboljim na svijetu te dati svoj sud, a nakon što ih je probao kazao je kako su bolji od sarajevskih, ali ne i travničkih.
World Of Statistics objavio je listu najpoznatijih jela diljem svijeta, a u nju su uvršteni i ćevapćići.
Jedna od vječnih rasprava koje se vode u Bosni i Hercegovini tiče se toga čiji su ćevapi najbolji. Iako ih možete pojesti u svim bh. gradovima, oni najpoznatiji su travnički, banjalučki i sarajevski, a čini se da su jedni od njih sada "igricu" odlučili podići i na viši nivo.
Ćevapi mogu biti kombinacija različitih vrsta mesa. Ovisno u kojem se bh. gradu nalazite uz ćevape mogu vam servirati mladi kajmak, ponuditi jogurtom, a nezaobilazni prilozi su luk i somun ili lepina, koja može doći u nekoliko verzija.