Ljekari tvrde da ove začine trebate dodavati u skoro sva jela
Dr. Paula Daidon, Joanna Wen i dr. Gretchen San Miguel za magazin SheFinds.com otkrili su koje protuupalne začine trebate dodavati u skoro sva jela zbog prednosti koje nose.
Dr. Paula Daidon, Joanna Wen i dr. Gretchen San Miguel za magazin SheFinds.com otkrili su koje protuupalne začine trebate dodavati u skoro sva jela zbog prednosti koje nose.
Snažan imunološki sistem i održavanje zdrave težine su osnovni aspekti cjelokupnog blagostanja.
Pretjerano konzumiranje šećera i nepravilan rad hormona uzrokuju nadustost. Dobra stvar je ta da postoji određena vrsta čaja koja će vam pomoći da se osjećate bolje.
Čovječuljci s okusom đumbira jedni su od najpopularnijih božićnih keksića koji su osvojili cijeli svijet. Osim meda, drugi najvažniji sastojak je đumbir pa su ovi keksići u dobrom dijelu svijeta po njemu i dobili ime.
Hronična bol igra veliku ulogu u različitim zdravstvenim problemima poput srčanih bolesti, artritista, astme, raka i demencije. Kontroliranjem boli smanjujete i rizik za razvoj bolesti.
U vrijeme velikog zagađenje zraka, kakvo pogađa našu zemlju i glavni grad proteklih dana, najvažnije je zaštiti disajne organe. Dok izbjegavate izlazak vani, vrijeme u kući provedite uz prirodne lijekove za lakše disanje.
Ukoliko imate problem sa salom na trbuhu i želite ga se riješiti, trebate probati čudotvorno piće od tri sastojka.
Uz pomoć dijetalnog napitka koji je osmislila nutricionistica Cynthia Sass za samo četiri dana možete izgubiti tri kilograma i čak deset centimetara u struku. Naravno, pored konzumacije ovog napitka, morate se zdravo hraniti i izbjegavati slatkiše i grickalice.
Mnogo je recepata za kolače i torte od jabuka, ali kada vam treba neka posebna poslastica kojom biste iznenadili goste, razmislite o sočnom kolaču od đumbira i jabuka po receptu britanskog kuhara Nigela Slatera.
Prije nego počnete razmišljati o detoksikaciji nakon obilnih prazničnih trpeza, dozvolite sebi još jedno malo zadovoljstvo - biskvit od đumbira s umakom od karamela prema receptu britansko-indijskog kuhara Tamala Rayja.