Pripremite pečena jaja u hljebu za samo deset minuta
Pečena jaja u tost hljebu savršeno je jelo za doručak posebno ako imate goste. Osim što ga možete pripremiti za samo deset minuta, neće vam biti potrebno ni mnogo sastojaka.
Pečena jaja u tost hljebu savršeno je jelo za doručak posebno ako imate goste. Osim što ga možete pripremiti za samo deset minuta, neće vam biti potrebno ni mnogo sastojaka.
Kuhanje jaja jedan je od najlakših kulinarskih zadataka, no većina ima problem s guljenjem. Ukoliko spadate u grupu onih kojima to ne polazi za rukom bez nereda i odstranjivanja većine bjelanca, pokušajte neki od ovih trikova.
Četiri mjeseca nakon što je BiH odobren izvoz jaja za industrijsku preradu na tržište Evropske unije, ukoliko ne bude nikakvih primjedbi, od 10. novembra kamioni natovareni jajima iz naše zemlje će moći krenuti ka zapadu.
Svi već znamo da su jaja dobar izvor proteina, da sadrže vitamine i minerale. Dobro ih je pojesti za doručak jer ćete tako duže ostati siti i puni energije.
Direktor Ureda za veterinarstvo Bosne i Hercegovine Ljubomir Kalaba izjavio je da će sve kompanije koje budu izrazile interes za izvoz jaja za preradu i proizvoda od jaja, a za koje se utvrdi da ispunjavaju propisane uslove za izvoz takvih proizvoda u EU, biti uvrštene u spisak objekata iz kojih je dozvoljen izvoz ovih proizvoda u EU.
Bosni i Hercegovini odobren je izvoz jaja za preradu na tržište Evropske unije. Na sjednici Stalnog komiteta za bilje, životinje, hranu i hranu za životinje sekcije za kontrole i uslove uvoza Evropska komisija dala je "zeleno svjetlo“ za početak izvoza i ove vrste hrane iz naše zemlje u EU.
Katolici širom svijeta pripremaju se za Usrks, dan kada je Isus uskrsnuo nakon što je razapet na križu. U čast njegove krvi i žrtve, za ovaj blagdan farbaju se jaja, što posebno raduje najmlađe.
Iako su jaja dobar izvor proteina, ona sadrže i potencijalno štetan holesterol. Međutim, nova studija objavljena u petak u časopisu Američkog medicinskog udruženja (JAMA), nudi sasvim novo viđenje ovog problema.
Istraživači su modifikovali gene kokoški tako da one sada mogu polagati jaja s određenim proteinima koji su lijek za artritis i neke vrste raka. Na ovaj način takvi lijekovi su stotinu puta jeftiniji nego kada se proizvode u tvornicama.
Iako je kuhanje jaja potpuno jednostavno i za početnike u kuhinji, mnogi su se uvjerili da postoji način da se svaki put jaja skuhaju na način da će biti tvrda, a žumance zlatne boje.