Vjeverica se "napila" nakon što je pojela fermentirane kruške
Vjeverica snimljena u Minnesoti doživjela je novo iskustvo nakon što se doslovno napila jedući kruške.
Vjeverica snimljena u Minnesoti doživjela je novo iskustvo nakon što se doslovno napila jedući kruške.
identifikovane su nove namirnice koje pomažu kod mamurluka, tvrde sa Instituta za hemijsku tehnologiju u Mumbaiju u Indiji.
Jesen je pravo vrijeme za pripremu pečenih kolača, naročito onih za koje možemo iskoristiti sezonsko voće. Upravo jedan takav stiže iz kuhinje indijsko-britanskog kuhara Tamala Rayja, a riječ je o tartu od meda i krušaka.
Kruške spadaju među omiljene voćke na našim prostorima. Postoji nekoliko desetina vrsta krušaka, a svaka od njih ima specifičan oblik, okus i boju. Zbog svojih jestivih plodova gaji se više od 4.000 godina, a porijeklo vuče iz Azije.
Voćni deserti uvijek su odlična opcija za poslasticu nakon večere. Ukoliko nemate puno vremena za pripremu, donosimo vam grčki recept za brzi desert s kruškama.
Naučnici u Australiji otkrili su novi lijek za sve vrste mamurluka koji ublažava njegove najteže elemente. Riječ je o soku od kruške.