Nevjerojatni trikovi sa sodom bikarbonom koji će vam olakšati kuhanje
S obzirom na ubrzan način života kojim većina ljudi danas živi, trikovi koji mogu ubrzati proces spremanja hrane su nešto što svakako olakšava svakodnevicu.
S obzirom na ubrzan način života kojim većina ljudi danas živi, trikovi koji mogu ubrzati proces spremanja hrane su nešto što svakako olakšava svakodnevicu.
Pojedini ljudi misle da su prašak za pecivo i soda bikarbona zapravo ista stvar te ih često upotrebljavaju u istu svrhu u kuhinji i domu.
Soda bikarbona, odnosno natrijev karbonat, slani je alkalni prah koji ima abrazivna svojstva. Ova svojstva učinkovito uklanjaju naslage na zubima, dajući vam zdrav i sjajan osmijeh.
Bilo da svoje lonce i tave stavljate u mašinu za suđe ili ih sami perete ručno, ponekad je vašem posuđu potrebno dodatno vrijeme da se očisti.
Soda bikarbona ili natrijev bikarbonat, zapravo je sol sastavljena od natrija i bikarbonatnih iona.
Čak i najskuplji i najmekaniji peškiri za nekoliko mjeseci i nakon nekoliko pranja postat će kruti i grubi na dodir.
Soda bikarbona je jedno od najmoćnijih sredstava koje svi imaju kod kuće. Koristimo je za čišćenje, dezinfekciju hrane, pa čak i u estetske svrhe, a možemo je koristiti i za brigu o svom vrtu.
Soda bikarbona često se koristi u pecivima. Bez nje mnoge torte i kolačići ne bi bili mekani i vazdušasti. Sa sodom bikarbonom možete činiti i puno stvari poput čišćenja, a može učiniti i čuda za vašu kosu, kožu i tijelo.
Flaša za vodu koja se koristi svaki dan leglo je bakterija, a posebno je opasan dio iz kojeg se pije, odnosno koji direktno naslanjamo na usta. Flašu bi trebali prati svaki dan i to vrlo detaljno, a povremeno se mora ubaciti i u mašinu za pranje suđa.
Ko bi mislio da smo odjednom postali nacija pekara? Ako su police u supermarketu prazne, ne očajavajte.