Od pirjanja do kolača
78
Nevjerojatni trikovi sa sodom bikarbonom koji će vam olakšati kuhanje
D. J.
Ilustracija: Shutterstock
S obzirom na ubrzan način života kojim većina ljudi danas živi, trikovi koji mogu ubrzati proces spremanja hrane su nešto što svakako olakšava svakodnevicu.
Soda bikarbona, odnosno natrijev karbonat, ima više koristi u kućanstvu, a neke od njih vezane su i za kuhanje.
Soda bikarbona se može koristiti i kod pirjanja luka, kako je objasnio kemičar Martin Lersch. Nakon što se na zagrijanu masnoću doda nasjeckani luk doda se i prstohvat mješavine soda bikarbone i soli u omjeru 1:1. Luk će se ubrzo smekšati, promijenit će boju i ispirjati se bitno brže nego uobičajenom tehnikom. Spomenuti trik može se primijeniti kod svih vrsta pirjanja.
Soda bikarbona se može dodati i u smjesu za prženje da bi namirnica bila hrskavija.
Čokoladna glazura na kolačima ostat će vlažna, neće se raspuknuti i postat će malo tamnija dodatkom prstohvata sode bikarbone.
Možda vas zanima
Vezani članci
Svestran sastojak
Znate li da sodu bikarbonu možete korisiti u zdravstvene svrhe
Nije za sve površine