Objavio CNN
65

Biden otvorio dušu u privatnom razgovoru: Taj Netanyahu je kur*in sin, to je loš čovjek

B. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
U novoj knjizi Boba Woodwarda, koja će uskoro biti objavljena, otkriveni su vulgarni komentari predsjednika Joea Bidena o izraelskom premijeru Benjaminu Netanyahuu.

Knjiga pod nazivom "Rat" (War), koju je napisao poznati istraživački novinar, poznat po razotkrivanju insajderskih informacija o američkim predsjednicima, bit će objavljena 15. oktobra.

"Onaj kuin sin, Bibi Netanyahu, loš je tip. On je stvarno jeno loš tip!" navodno je rekao Biden o izraelskom lideru u privatnom razgovoru ranije ove godine, u jeku napada Tel Aviva na Pojas Gaze, prema izvještaju CNN-a.

Odlazeći predsjednik je također upotrijebio vulgaran jezik govoreći o drugim svjetskim liderima, uključujući ruskog predsjednika Vladimira Putina.

"Onaj je**ni Putin... Putin je zao. Imamo posla s oličenjem zla," navodno je rekao Biden svojim savjetnicima u Ovalnom uredu nakon što je Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu.

Knjiga otkriva i detalje o privatnim razgovorima bivšeg predsjednika Donalda Trumpa s Putinom, uključujući "tajnu pošiljku opreme za testiranje na COVID-19 koju je Trump poslao ruskom predsjedniku za njegovu ličnu upotrebu tokom vrhunca pandemije".

CNN opisuje "Rat" kao knjigu punu novih saznanja o kriznim trenucima, zasnovanu na stotinama sati intervjua s ključnim učesnicima.

Knjiga se bavi političkim i ličnim bitkama s kojima se Biden suočio tokom svog mandata, uključujući njegovu odluku da se povuče iz kampanje za 2024. godinu i raspravama o pravnim izazovima njegovog sina Huntera.