Dom naroda PSBiH
49

Ademović: Prisustvovat ćemo bilo kojoj sjednici ako na dnevnom redu ne bude zakon o Ustavnom sudu

FENA
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Kemal Ademović kazao je da će Klub bošnjačkog naroda doći na bilo koju sjednicu tog doma koja se zakaže, redovnu ili hitnu, ako se s dnevnog reda skine neustavni prijedlog Zakona u Ustavnom sudu i mi tražimo da se taj prijedlog zakona povući sa dnevnog reda.

Sjednica Doma naroda danas nije održana zbog odsustva članova Kluba bošnjačkog naroda koji su zahtijevali da se s dnevnog reda skine prijedlog zakona SDS-ovog delegata Želimira Neškovića koji se odnosi na odlazak stranih sudija iz Ustavnog suda BiH i uvođenje nacionalnog odlučivanja u taj sud.

Ademović je podsjetio da je prije nekoliko mjeseci predložio izmjene Poslovnika u smislu da ne mora biti završena jedna sjednica da bi se započela druga te kako bi se otklonili zastoji u radom, ali da nijedan klub naroda te izmjene nije podržao.

Predsjedavajući Doma naroda PSBiH Dragan Čović je nakon neodržavanja sjednice najavio zakazivanje hitne sjednice u četvrtak u 12 sati kako bi usvojili materijale o ratifikaciji sporazuma i u vezi berlinskog procesa.