Vjerodostojan indeks
26

Advokatski tim Sebije Izetbegović će tražiti vraćanje zvanja i poništenje odluka Senata UNSA-e

A. Ku.
Esad Oruč (Foto: BIR TV)
Esad Oruč (Foto: BIR TV)
Tužilaštvo Kantona Sarajevo donijelo je naredbu o neprovođenju istrage o koja se odnosi na vjerodostojnost javnih isprava direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović sa postiplomskog studija Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Kako je saopćeno, na osnovu izvršenog grafološkog vještačenja utvrđeno je da je obrazac indeksa autentičan, kao i svi potpisi profesora s Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Esad Oruč, član advokatskog tima Sebije Izetbegović, rekao je u razgovoru za Klix.ba da će advokatski tim tražiti da se Izetbegović vrate akademska zvanja te da se ponište sve dosadašnje odluke.

"Postoji direktna veza između sadašnje odluke Tužilaštva KS sa svi odlukama koje su Senat i rektor UNSA-e donijeli. Advokatski tim prof. Izetbegović je od samog početka bio u pravu. Mi smo sugerisali rektoru da se sačeka tužilačka odluka, da se cjelokupan proces ne provodi na osnovu indicija i percepcija koje su kreirane u javnosti nego na osnovu konkretnih odluka nadležnih organa", kaže nam Oruč.

Kaže da je trebalo prije svega čekati tužilačku odluku koja se ticala vjerodostojnosti ocjena u indeksu sa magistarskog studija u Zagrebu.

Nakon odluke Tužilaštva KS, kaže Oruč, Senat i rektor UNSA-e trebali bi poništiti dosadašnje odluke.

"Tražit ćemo i vraćanje zvanja i stavljanje van snage svih odluka koje su donesene te da se uspostavi raniji radno-pravi status, kao akademski i naučni", zaključuje Oruč.