Magistralna cesta M-17
75

Ako planirate put kroz Konjic, pripremite se na gužve: U naredna dva dana izvodit će se radovi na mostu

V. K.
Most na kojem će se izvoditi radovi (Screenshot: Youtube/Bosnia Video)
Most na kojem će se izvoditi radovi (Screenshot: Youtube/Bosnia Video)
U dnevnom izvještaju o stanju na cestama u BiH iz BIHAMK-a su upozorili vozače kako se danas i sutra mogu očekivati veće gužve na području Konjica zbog radova.

Prema informacijama BIHAMK-a, danas i sutra u vremenu od 6 do 18 sati najavljeni su radovi na mostu u Konjicu, tačnije na putu M-17 zbog čega će se saobraćati usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

"Za danas su najavljene i visoke dnevne temperature, tako da savjetujemo putovanje u ranim jutarnjim ili večernjim satima. Ukoliko se ipak putuje tokom dana preporučujemo češće pauze, i oprezniju vožnju. Vozače teretnih vozila molimo da se nakratko isključe iz saobraćaja, kada iza sebe primjete dužu kolonu vozila, kako bi se izbjegla rizična preticanja", naveli su iz BIHAMK-a.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Lukavac-Šićki Brod, Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, Semizovac-Srednje, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.