Komentari (127)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
POŠTENO !
@Adella: Kako onda nazvati ovo sto ti prosipas u javni eter - analna gimnastika?! Mogu se nasi narodi uzajamno narodski guziti - jedni i drugi i treci, ali mozemo napokon krenuti ljudski ususret jedni prema drugima I rjesavati probleme na konstruktivan nacin jer ljudske sudbine su pitanju. More je slicnih firmi diljem BiH, pa su spasavane iz proracuna, nemojmo biti licemjeri. Nije BiH samo vasa, nije FBIH samo vasa, ona je i nasa i moja!
CRO...ali samo u aluminiju u je pisalo zabranjeno muslimanima, Srbima i psima, a tek to što su imali za te mizerne plate a nisu imali za pio je vrhunac ADZ lopovluku i licemjerja!
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
iako se grozim ovih bosnjackih napada na kolindu i hrvate uopste moram primjetiti da su hrvati zaista jako bezobrazni....evo uzmite primjer aluminija i firmi u tuzli...u tuzli su radnici imali 200 km plate i na kraju ih otjerali bez otpremnine na ulicu...u aluminiju 3000 plata i sad ce dobiti 18 000 km otpremnine...ne samo to...federalna vlada ce svima platiti doprinose za penziju...a bosnajcka bjeda nece imati 150 km kad ode u penziju...
@DRY374 Kakav suživot, jesu li škutori napisali "zabranjen ulaz Bošnjacima i psima" ili je to napisao neko drugi ?
@DRY374 Ovo je pitanje na relaciji bosnjaci/hrvati koliko se moze primjetiti ...MI srbi ne bi trebali obracati paznju na njih !!! Neka u svom dvoristu rade sta hoce ...
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
aluminij je propao prije 10 g. svjesno su digli place I isli u gubitak! samo pokvarenjaci I nesposobni mogu raditi I godinama praviti gubitke. ponovo igrokaz! issssssssssta,uprava,isti radnici ce preko noci postati madjionicari I poslovati pozitivno! ista suplja prica kao uljanik u puli!
Razmisljanje tipičnog Bošnje svi trebaju uplaćivati u proračun, a pare iz proračuna se trebaju dijeliti samo nama
Ako Novalic potpise tako nesto SDA nece ni 20 glasova slj, izbore dobiti, pomagati gamad krmecu UZP skutoriju je van svake zdrave logike i pameti
@dededede vjerovatno uzimaju pinku, sta drugi?
ispravno.... nek se .ebu.. ali kakirce popustiti...
nek umre i komsiji krava
U pravu su ljudi , treba pomoći i njih istom mjarom kao i radnike Aluminijuma. Trebalo bi da je zakon isti za sve radnike.
Hahahahah koji placenici....PA STO NISTE IZLAZILI NA ULICE KAD SU VAM ZATVARALI TE FIRME U TUZLI.... ALI NESMIJE SE USTAT PROTIV SDA....ALI HAJMO SAD KAD SU HRVATI U PITANJU......ALI izađuite vi malo ,razgibajte noge
Dovoljno je da kazem da je na kapiji Aluminjuma poslije rata pisalo zabrana ulaska psima i muslimanima.
konacno glas razuma
Nedam ni feninga radnicima uništenih javnih preduzeća obzirom da ste se samo vodili da radite godinama, a kući sjedili i jednom godišnje protestovali. Da ste se bilo kada u ovih 25 godina sjetili da ima i uništenih PRIVATNIH preduzeća i da su ih privatnici izvarali za doprinose i plaće onda bi možda i imali moju podršku.
@Croatinho Bošnjo može da trpi sve i svašta, dokazano, i da se firme uništavaju, i da radi za 300 KM, sabur, biće bolje, a kada se desi očekivani krah Aluminijuma pa se škutori uzhebu onda se svi dižu na noge da se mrtvac od firme oživi. Radnici iz TK su potpuno u pravu. Potpuno su škutori u pravu kada kažu da nisu ravnopravni, daleko su ravnopravniji od mutavih Bošnja u BiH.
Bravo Tuzlaci, dosta vise upumpavanja para ovim neradnicima iz Hercegovine, koji pri tom jos kradu, imaju plate od 3000 maraka, i plus pljuju po toj istoj drzavi. Raus bagro, dosta vas je bilo.
Jest ali ako Bakir i Novalic odluce dat pare, tu se prica zavrsava. SDA bezmozgici
Ovi Croati se ponašaju poput fukare neviđene , imali plate u aluminiju kao ministri a nisu imali za pio mio, znači kao fukara :imam za pivu i cigaru a nemam djetetu dat marku kad krene u školu 😂😂😂😂
Aluminijum treba pokušati osposobiti da radi ali pod uslovom da se vrate svi oni radnici istjerani jer nisu bili katolici. Sramotno je da se iz budžeta Federacije uzima novac i daje firmi koja je tipičan primjer aparthejda, a taj novac izdvajaju svi u proporciji , prema broju stanovnika. Neka se razmaženi i odabrani radnici AL solidarišu sa ostalim obespravljenim radnicima Bosne. Treba sve radnike propalih fabrika dići na proteste ako se toliki novac skrha u propalu fabriku.
NE SAMO U TUZLI VEC CETE IMATI PROBLEME SA SVIM RADNICIMA HIDROGRADNJE, VRANICE, ENERGOINVESTA, ZORE I OSTALIH. STO NISU PREPOLOVILI PLATE I VRACALI DUG. OPET BI IMALI NJEMACKE PLATE.