Komentari (106)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
To su te drastične mjere koje su poduzete nakon ubistva dvije mlade doktorice. Prvi 15-ak dana, press konferencije, fantaziranja, masovna zaustavljanja i kontrole vozila... Godinu kasnije lik pod istim okolnostima udari dječaka, pobjegne, nađu ga izdaju prekršajni nalog. Znači kad se desi nesreća sa smrtnim ishodom, lekcija je da se potencijalne ubice primire narednih 15 dana i poslije nastave po starom.
Iskreno sve nam je truhlo u drzavi…ali ovako ce dobiti od suda neki uslov, glupst..onako bar po dzepu udaris ga….nzm nisam pametan, al se daju po sudu uslovne kazne, prekrsaj mi se cini boljom opcijom
Prekršaj bi bio bolja opcija samo u slučaju da imamo jako, jako visoke novčane kazne, što kod nas nažalost nije slučaj, kao na primjer u Švicarskoj, jednom uradiš, platiš i više nikad ti ne padne na um. Ali neminovno je da je bježanje s mjesta nesreće ipak krivično djelo u ovom slučaju.
cuj prekrsaj: prolazak kroz crveno, gazenje na pjesackom, ne pruzanje pomoci, bjezanje sa mjesta nesrece. u americi bi dobio 10 godina zatvora.
Realno Tuzilastvom KS nisu zadovoljni iz vlasti , Trojka stalno kritikuje, nije zadovoljan narod, pa jedno 95% na nekoj anketi ne bi bilo zadovoljno, izvjestaji o korupciji i strane ambasade nisu zadovljni radom ...ima li sta da se moze uraditi ili je tako kako je ?
jer policiji svaka cast! nadam se da je narod uvidio koji je kancer drustva , sud i tuzilastvo...i nisu ni zakoni jer se kazne individuizira , i firmasima do godine koji oni plate, pa malo u ladice ...mislim koji je nacin da proradi ? imam druga policajca pretrco pola carsije neko ukro 10cevapa i prijavili i on crko i uhvati lopova , odvede ga tuziocu kaze ovo je sitno, pusti ga ... mislim koji je izlaz iz ovoga protesti ? smjene ? da OHR sta nametne ?
Kad neko kaže da se odlazi trbuhom za kruhom... Ne nego se odlazi zbog javašluka koji nas i našu djecu doslovce košta života: po ulicama, domovima zdravlja, klinikama, itd.
spuca te utom, gaso kroz crveno, djete pukom srecom prezivi, i optuzju ga za neukazovanje pomoci, pa jesu li mogli stavit i laksu tjelesnu, dje taj tuzilac polago ispite, da nije mozda u kiseljaku
Zato što samo babine sinove zapošljavamo preko štele, ovdje sve ide preko štele a znanje je nebitno
U posljedne 4 godine samo na podrucju Kantona Sarajevo uhapseno je preko 20 policajaca, u slucaju Memic procesuiran je policajac, a svi naprijed navedeni diretno rade kao izvrsno tijelo tuzilastva. Kada ce se neko zapitati da li tuzioci imaju ikakvu odgovornost i za sta?
Smeće od tužilaštva, sudija, policije i sistema.
moramo cekati da ubije nekog pa ce onda ragovati
Tuzilastvo mam je truhlo katastrofa
Pitam tužitelja šta bi se desilo da je umijesto ove djevojčice bila njegova kćerka? Kakvi kreteni rade u institucijama je stvarno za ne povjerovati!
Bio sam žrtva iznude,sam prijavio policiji, tužilaštvo na jedvite jade reagovalo pored svih dokaza, čak nisu ponudili opciju obilježavanja novca što se radi u takvim slučajevima...pored svega ti isti me još uvijek prate sa distance,koje sam prijavio i policiji i tužilaštvu a da bi se ponovo reagovalo "mora nešto da se desi" odgovor od jednih i drugih. A inače predmet stoji u nekoj ladici na sudu...normala...
Ako te ubije automobilom platit će novčanu kaznu,dabogda im takvi vozači pobili djecu tih sudaca sve do jednog pa nek vide kako dalje
Ja necu da polažem vozacki da ne bi nekog ubio, tezak sam baksuz
Kako bogati tužilaštvo može biti aljkavo ako danas u prosjeku neki multimilioner može u prosjeku uskratiti najobičnijem čovjeku lijekove i hranu ,zar postoji čak i indikativno tužilaštvo.Ajde Bogati
U našem pravosuđu, kao uostalom i u drugim segmentima društva na budžetu, uposlenici neradnici, neznalice, uhljebi. Od svih njih, najveću štetu pravi pravosuđe sa svojim nekompetetnim kadrom. To ni malo ne čudi jer su Pravni fakultet (uglavnom Travnik, Kobiljača itd...) završavali studenti posrnuli na ozbiljnim fakultetima, ET, mašinstvo, Medicina... Vječiti studenti prestaju to biti zahvaljujući spasu na pravnom fakultetu!
sve je katastrofa kod nas ,rade svi sa kupljenim diplomama a uz to su i jako korumpirani ,+ nerazvijena svjest za pravdu i bahatost koju imaju uslijed nevaspitanja - seljana
Procesuirati policajce iz predmeta, komesra kao i dežurnog tužioca. Jedino ispravno.
e jesi pametan.... kako si krenuo i ti bi mogao da se procesuiras.... ipak je neko glasao za trenutnu vlast, i za nesposobnost tuzilastva je kriva vlast. pa kad vec krenu sa procesuiranjem de da i tebe procesuiramo sto si probrao ovakvu vlast.