Dom naroda BiH
26

Alma Čolo i još šestero imenovani u Vijeće RAK-a: Iz RS-a izabrana jedna osoba manje nego ranije

N. V.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Dom naroda Bosne i Hercegovine je usvojio Prijedlog odluke o imenovanju članova Vijeća Regulatorne agencije za komunikacije BiH, a kako je to ranije uradio Predstavnički dom, odluka sada stupa na snagu.

Vijeće ministara BiH je 4.3.2024. godine utvrdilo Prijedlog odluke o imenovanju sedam članova Vijeća RAK-a, među kojima su Tomislav Volarić, Tanja Andrić, Iza Razija Mešević, Vjekoslav Čerkez, Damir Šehanović, Alma Čolo i Zoran Žuža.

Predstavnički dom BiH je potvrdio njihova imenovanja 2.4.2024. godine, a Dom naroda je to finalizirao šest mjeseci kasnije, odnosno danas.

Zanimljivo je da je jedna od imenovanih bivša članica SDA Alma Čolo, koja se trenutno bavi advokaturom i navodno nije politički aktivna.

Direktor RAK-a je SNSD-ov stranački kadar Draško Milinović, a mediji su ranije pisali da su brojni stranački kadrovi uposleni u RAK-u.

Međutim, iz RS-a su odlučili da smanje broj ljudi u Vijeću RAK-a, odnosno iz ovog entiteta dolaze samo Tanja Andrić i Zoran Žuža, što znači da je jedan član prepušten FBiH.