Komentari (61)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pitajte koja nacija je primila Jevreje nakon sto su protjerani iz Spanije i zapadne Europe prvo, pa onda ko ih je krio od NDH u drugom svjetskom ratu. Bosnjaci-muslimani!
Primile ih Osmanlije halo bravče jesi bio na času istorije.
@Solana Fino ti nabise pluseve u sekundi, kako providno i jadno 😂
Kroz povijest su nam Jevreji pomogli više od svih arapskih nacija zajedno. Od muslimana jedino Iran i niko više.
Pocnu raditi i ne čekaj pomoć
Iran i Pakistan definitivno! Ovi ostali samo se sazaljevaju
Bravo ,Dilfa , jesi mu rekao za aferu Srebrena Malina
Svi se prave Englezi, a pola Balkana kripto-sefardi i kripto-ashkenazi. 🇮🇱✡️ Na Balkanu postoje grobnice Jevreja još od doba Rimljana. Sa Menorama i ostalim artefaktima... Dardania/Albanija je zapravo jevrejska priča. Govori se o Jevrejima koji su u doba cara Dioklecijana naselili današnje prostore Velike Albanije.
Ljiljan je nekada u doba antičke države Izrael bio ukras na svim arhitektonskim zdanjima. ⚜️ Ljiljan je bio simbol procvata države Izrael.
Amnezija jevrejskog naroda spram dobročinstva Osmanske države prema španskim jevrejima. Primili ih i uzeli pod zaštitu. Poslali brodove po njih u Španiju, pa opet mrze i ubijaju muslimane. Naj veće slobode su imali u muslimanskim zemljama.
Nakon progona iz Španije osmanlije naseljavaju jevreje po carstvu i skupina stiže i u BiH. Sefardi u Bosnu donose zanate, trgovinu i veze. Dolaskom A U monarhije u BiH dolaze i Aškenazi jevreji iz srednje i istočne evrope. Da ništa nisu dali ime Emerika Bluma zlatnim slovima treba pisat. Stvorio energoinvest giganta svjetskih razmjera čiju imovinu još plkačkaju.
Nama je bitno sa Izraelom imati dobre odnose, Palestinci nam nisu nikada pomogli, naprotiv, 1999. godine su pozvali Miloševića u Palestinu ali Izrael to nije dozvolio, rekli su da je zločinac i da će ga uhapsiti ako se pojavi!
Potpisujem Palestina je prema Bosnjacima i Bosni se ponasa drugacije Ali narodu nikako objasniti Hrdjavi Muslimani
Vidi se na faci da je neki dobrica
Dajte nam jos jednog Bluma da nas ekonomski pogura, mi sami ne umijemo.
Konacno jedan pametan Fadilov potez, mora se naci zajednicki jezik sa Izraelom, barem na ekonomskom planu
Pa sunce ti ljubim, ovaj izgleda ko grof Drakula
Žfadil ćifut
Biće ih uskoro više od onih Hercegovaca.
vidi fadila .stavio nogu preko noge.jes kulturan.
Bošnja suncokret majku bi izdao za šaku dolara.
Volim Jevreje. Sven Alkalaj je antibiotik za SH komponentu.