Dolazi i u Sarajevo
70

Andrej Plenković stiže u dvodnevnu posjetu u BiH, dolazi na otvorenje mosta "Hercegovina"

N. Ž.
Andrej Plenković (Foto: I. L./Klix.ba)
Andrej Plenković (Foto: I. L./Klix.ba)
Premijer Hrvatske Andrej Plenković danas stiže u dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini, tokom koje će biti jedan od govornika i počasnih gostiju na svečanom otvorenju mosta "Hercegovina" u Počitelju.

Prvi sastanak će Plenković imati u 11 sati s predsjedavajućom Vijeća ministara BiH Borjanom Krišto. Planirano je da će njih dvoje izaći pred medije nakon što se sastanak završi, a onda će Plenković održati sastanak s predstavnicima Zastupničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Nakon toga, premijer susjedne države doći u Počitelj, gdje je planirano otvaranje dionice Koridora 5C Počitelj - Zvirovići, koja uključuje most "Hercegovina".

Sljedeći dan će Plenković provesti u Mostaru. U 9 sati je planiran sastanak s Draganom Čovićem, predsjednikom HDZ-a u BiH. Plenković će zatim obići gradilište nove zgrade Hrvatskog narodnog kazališta, posjetit će rektorat Sveučilišta u Mostaru i Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar.

U 11.30 sati hrvatski premijer prisustvovat će svečanosti uručenja ugovora Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske u galeriji Biskupijskoga centra.

Isti dan u 12.30 sati planirana je zajedničke izjava za medije gradonačelnika Mostara Marija Kordića, državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonka Milasa, Dragana Čovića i Andreja Plenkovića.