Nisu svi oduševljeni
48

Bahtanović tvrdi da je nakon pristupanja Isakovoj stranci izbačen iz komisije u sarajevskoj općini Centar

A. Ku.
Bahtanović se nalazi do Isaka s njegove lijeve strane
Bahtanović se nalazi do Isaka s njegove lijeve strane
Član Povjereništva Snage naroda Mirsad Bahtanović tvrdi da je razriješen iz radnih tijela u Općini Centar Sarajevo nakon pristupanja stranci Snaga naroda. Bahtanović je prethodno bio u SBiH-u.

On se, međutim odlučio povući sa liste SBiH-a za predstojeće lokalne izbore i pristupiti Snazi naroda te će, kako saznajemo, biti nosilac liste za Općinu Centar u Sarajevu.

Kako kaže, na 41. sjednici Općinskog vijeća Centar je dopunom dnevnog reda kao tačka stavljena inicijativa za njegovo razrješenje iz radnih tijela Općine.

"Sa 17 glasova za i pet suzdržanih je inicijativa usvojena. Za su glasali vijećnici NiP-a, SBiH-a i samostalni vijećnici. Iako sam u komisiji za odnose sa vjerskim zajednicama bio jedan od najredovnijih i najaktivnijih članova gdje sam glasao shodno svome nahođenju, a ne stranačkom, razrješen sam zahvaljujući politici članova stranaka koje privatizuju Općinu Centar pa i same stranke na lokalnim nivoima", kaže Bahtanović.

U nastavku je naveo da je razlog razrješenja objavljena fotografija sa predsjednikom Snage naroda i federalnim ministrom unutrašnjih poslova Ramom Isakom.

"Razlog moga razrješenja, o kojem nisam ni obavješten je fotografija na kojoj se nalazim sa ministrom FUP-a Ramom Isakom te povlačenje sa liste za općinsko vijeće Stranke za BiH. Razlog moga povlačenja je bio taj što nije ispoštovana, prvenstveno, kvota mladih pa ni mjesna zajednica Soukbunar čiji su se kandidati stavili na mjesta od 20-35", ističe.

On je uputio izvinjenje aktuelnom načelniku Općine Centar Srđanu Mandiću te ga je pozvao da zajedno obiđu mjesne zajednice.

"Kada vidim kakva vam je politika, vjerujem da nisam pogriješio što sam na vrijeme napustio igru u kojoj tri- četiri igrača vode kolo. Također neka se i ostali vijećnici sjete kako su upravo preko mene objavljivali ono što nisu smjeli o načelniku Srđanu Mandiću. Ovim putem želim izraziti duboko izvinjenje Srđanu Mandiću te ga pozivam da ovaj put zajedno prođemo mjesnim zajednicama u kojima vlada struja koja dezavuiše javnost iz dana u dan, a koja ne smije ni izaći ispred njega", poručuje Bahtanović.