Zabave ne manjka
31

Banjalučki Narodni front pita Stanivukovića koliko je novca potrošeno na organizovanje koncerata

A. Ku.
Ana Bekuta je 12. jula održala koncert u Banjoj Luci (Foto: Facebook/Draško Stanivuković)
Ana Bekuta je 12. jula održala koncert u Banjoj Luci (Foto: Facebook/Draško Stanivuković)
Odbornik Narodnog fronta (NF) u Skupštini grada Banja Luka Nemanja Kondić kaže da bi se u nedogled mogli analizirati pjevači koji su u toku od 2020. do 2024. godine pjevali u Banjoj Luci.

Kondić ističe da su, u vremenu kada pojedini dijelovi Banje Luke nemaju vode, kada nema dovoljno mjesta za djecu u javnim vrtićima, kada se radnicima Gradske uprave zakonom zagarantovan regres isplaćuje u dijelovima, jer po svemu sudeći nema dovoljno sredstava, prioriteti gradonačelnika Draška Stanivukovića koncerti, kojih je u posljednje vrijeme sve više te da je i večeras još jedan u najavi.

"Činjenica je da za ove honorare Grad mora izdvojiti od 20.000KM do 50.000KM, a neki izvori tvrde da honorar Lepe Brene prelazi i cifru od 100.000KM, uz troškove organizacije i tehničku podršku, cifra za organizaciju ovih događaja sasvim sigurno prelazi preko 500.000KM, ali mi ćemo svakako uputiti zvaničan dopis Gradskoj upravi da nam dostave odgovor na pitanje koliko je ovo zadovoljstvo koštalo Banjalučane, kao i koje su firme i udruženja su bili posrednici u ovim poslovima. Doduše, te informacije za vrijeme Stanivukovićevog mandata sigurno nećemo dobiti", navodi Kondić.

Dodaje da podržava priređivanje zabavnih sadržaja, ali smatra je da ovoliko i u ovoj mjeri, u vremenu kada se naši sugrađani suočavaju sa raznim problemima nedopustivo.

Kaže da muzička scena Banje Luke ima mnogo kvalitetnih izvođača koji bi, uvjeren je, iz ljubavi prema svom gradu, bili dio svih važnih događaja, za vrlo simbolične iznose.

"Nažalost, i slika koja je sinoć otišla iz Parka Mladen Stojanović, gdje se youtuberi predstavljaju kao uzori našim školarcima, a roditelji u redovima čekaju da preuzmu udžbenike koje bi, po pravilu, trebalo učenike da čekaju prvog dana na školskoj klupi, postala je praksa koja služi samo kako bi gradonačelnik snimio dobar video za društvene mreže", naglašava Kondić.

Na kraju je uporedio poteze Stanivukovića i SNSD-a.

"Jedna gradska vlast, na čelu sa Stanivukovićem, ne štedi na koncertima pored svih problema u Gradu, dok druga gradska vlast na čelu sa SNSD-om toči alkohol u stranačkim prostorijama maloljetnim licima i takođe ne štedi novac na žurke. Svašta li smo dočekali?! Sreća, još malo", zaključio je.