Komentari (66)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sarajevo generalno ima problem sa lozistima na cvrsto gorivo i kucama koje su bez fasade.Na ovaj nacin ce Opcina Centar svojim gradanima pruziti veliku pomoc da se kuce utople,da se fasade postave,da se smanji potrosnja energenta za zagrijavanje i u konacnici prede na plinsko grijanje.Kada bi se i druge opcine ugledale na ovakve projekte daleko bi situacija sa zrakom bila bolja po sve nas i nase zdravlje.
@Pravda0i0dostojanstv Misljenja sam da bismo se svi trebali uhvatiti u kostac sa ovim problemom jer ne udisemo zrak samo sa podrucja opcine Centar,niti je samo jedna opcina kriva za ovo stanje.Trebamo svi koliko mozemo da se ukljucimo da sutra nasoj djeci,nama,roditeljima,svima u konacnici bude cist zrak i sigurna okolina za boraviti na otvorenom.Ovo je odlicna ponuda i treba je maksimalno iskoristiti.
sda raji koja živi u centru subvencije za izoliranje domova. 👏👏👏. jok, nije providno
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ovo je bitan projekat za sve gradjane,i zasigurno ce pomoci u smanjenju zagadjenosti u gradu cije stanje postaje alarmantno!👏👏
Malim koracima ka velikom cilju.Divno je čitati ovakve korisne i jako bitne vijesti.
Ovo je pokazatelj kako se konkretnim stvarima rješavaju mnogi problemi u našem gradu.Želimo da dišemo u Sarajevu.Općina Centar.👏👏
Još jedan jako pohvalan projekat Općine Centar.Smanjenjem zagađenosti doprinosimo boljem i čistijem zraku u Sarajevu.
Jako pozitivno da ovi projekti uzivaju podrsku i da stanovnici imaju i ovu mogucnost,smanjenje zagadjenja zraka treba da bude prioritet i mislim da je utopljavanje objekata odlican nacin da se to i postigne.
Projekti energetske efikasnosti su itekako pozeljni,pa tako i utopljavanje kojim ce se produziti zivotni vijek objekata,a i smanjiti potrosnja cvrstih goriva i zagadjenost zraka.Drago mi je da su gradjani kroz ovu saradnju dobili olaksice ukoliko se odluce utopliti svoje objekte.
Odlicna saradnja i podrska gradanima koja ce nadam se znaciti poboljsanje stanja zraka u gradu,a i ustedu energenata.
Ponuda koju ne treba propustiti,ovakvi projekti imaju mnoge prednosti,a sto je najvaznije utopljavanjem ce se smanjiti energija potrebna za grijanje,a samim tim i zagadjenje zraka.
Da NEKO I sistemski rješava neki problem a ne pojedinačno zamazivanje očiju.
Ovo ako zaživi praktično zaista će staviti krunu na Opštinu Centar jer je ovo ozbiljan i kvalitetan projekat koji će omogućiti pomoć za krupnu životnu stvar. Najlakše je bilo reći kao svili nemamo para i to je to, međutim to nije bio ovdje slučaj.
Nadam se da ce veliki broj gradjana iskoristiti ovu priliku i pod povoljnijim uslovima izvrsiti utopljavanje objekata,ovo je investicija koja ce se sasvim sigurno isplatiti.
Kad su dogovorili i uspjeli da urade utopljavanje nebodera na Jezeru, ovo će sigurno nastaviti u tom pravcu, što je među prvim konkretnijm potezom za smanjenje zagađivača u Sarajevu. Bolja toplotna izolacija manje trošenja energije za zagrijavanje.
Ovo je produktivno utroseno i vrijeme i novac.Od ovakvih bilateralnih odnosa mozemo ocekivati promjene,na bolje naravno.Za sve nas.
U ovom zimskom periodu imamo priliku da vidimo kolika je zagađenost zraka u Sarajevu,a najveći razlog toga su ložišta građana.Ovim subvencijama većina stanovnika bi imala priliku da utopli svoje domove i da pređu na bolji i kvalitetniji način zagrijavanja,odnosno plin.Na ovom se treba raditi i narednih godina.Opcina Centar je prepoznala važnost ovog projekta i nadam se da će što više stanovnika biti dio ove priče i samim tim učiniti naš grad zdraviji mjestom za življenje.
Ovakvi nam projekti trebaju.Ovakvi poticaji za drustvo.Ovakve pomoci.Onda tek mozemo neke rezultate ocekivati.
lako vam je to. Samo prebacite zgradu predsjedništva u Lukavicu i bila stvar, i Mile zadovolja, što je najbitnije.