Verbalni sukob
49

Begić će tražiti krivično gonjenje SNSD-ovog Momčila Antonića

B. R.
Verbalni sukob Begića i Antonića (Foto: PDP/Facebook Momčilo Antonić)
Verbalni sukob Begića i Antonića (Foto: PDP/Facebook Momčilo Antonić)
Odbornik Partije demokratskog progresa (PDP) u Skupštini Banja Luke Ivan Begić je poručio da će tužilaštvu predložiti krivično gonjenje Momčila Antonića, zastupnika vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u Narodnoj skupštini RS-a.
On tvrdi da nadležni imaju, kako je naveo, obavezu izvršenja krivičnog djela "Javno podsticanje i izazivanje nasilja i mržnje" zbog izjava Antonića, a koje su bile upućene njemu.

"Molim Ministarstvo unutrašnjih poslova da prestane s političkim obračunima i da pročita zakone i ustav koji kaže da građani ima pravo prijaviti izvršenje krivičnog djela, te da se prijava podnosi tužilaštvu ili nadležnoj policijskoj stanici, pismeno ili usmeno. MUP laže da se prijava ne podnosi njima. Strašno i poražavajuće je neznanje ljudi koji rade u MUP-u. Bolna činjenica da građani RS-a nisu zaštićeni od nacističkih pobuda nosioca zakonodavne vlasti. Ne daj bože terorizma ili ekstremizma, sve bi nas pobili", ukazao je.

Pozvao je predsjednika NSRS-a Nedeljka Čubrilovića da sankcioniše Antonića za kojeg je naveo da je na "najprimitivniji način nasrnuo na Ustav RS-a i demokratsko uređenje".

Podsjećamo, Antonić je preko Facebooka poručio, između ostalog, da je Begić ustaša. Potom je gradski odbornik PDP-a najavio da će podnijeti tužbu zbog ove izjave.

Antonić je zatim istakao da će se izviniti Begiću ako se on izvini članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Za predsjednika PDP-a Branislava Borenovića je razmišljanje Antonića pokazatelj da je govor mržnje poželjan u SNSD-u. Reagovao je i jedan od potpredsjednika Socijaldemokratske partije (SDP) Vojin Mijatović.

"Mladunac SNSD-a je optužio mladunca PDP-a da je ustaša. I SNSD i PDP tvrde da je Banja Luka srpski grad, a da je Draža Mihajlović antifašista. Pa braćo Srbi prekucali ste igricu, hajde se odlučite jeste li ustaše ili četnici", napisao je Mijatović na Twitteru.