Novo Sarajevo
252

Benjamina Karić u izbornu kampanju krenula čišćenjem Spomen parka Vraca

V. K.
Aktuelna gradonačelnica Sarajeva i kandidatkinja za načelnicu Općine Novo Sarajevo Benjamina Karić započela je izbornu kampanju povodom lokalnih izbora.

Iako je uobičajeno da se izborne kampanje započnu skupovima u salama ili na otvorenom, Karić se odlučila na nešto drugačiji pristup te je naglasila kako je kampanju odlučila započeti čišćenjem Spomen parka Vraca.

"Općinska organizacija SDP Novo Sarajevo je zajedno sa kandidatkinjom za načelnicu općine otvorila kampanju na drugačiji način. Umjesto političkog skupa smo zajedno očistili Spomen park Vraca. Neka način na koji smo odlučili početi kampanju u Novom Sarajevu bude pokazatelj kako planiramo i raditi", naveli su iz SDP-a.

Kao što je poznato od ranije, Karić će ući u utrku za načelnicu ove sarajevske općine, a građanima se obratila i na jučerašnjem skupu u Starom Gradu gdje je SDP predstavio svoje kandidate.

"Sa velikom radošću i ponosom stojim uz vas danas, svjesna da ste vi snaga koja donosi promjene, budućnost i nadu za sve nas. Vaša odlučnost, energija i hrabrost da stanete pred naše građane u ovim izazovnim vremenima pokazuje da imamo tim koji se ne boji boriti za pravdu, jednakost i bolji život svih u našoj zajednici", poručila je Karić.