Politički transferi
201

Bivši ambasador Bosne i Hercegovine u Belgiji pristupio DF-u, čestitao mu Komšić

V. K.
Draško Aćimović i Željko Komšić
Draško Aćimović i Željko Komšić
Demokratska fronta (DF) saopćila je kako je u redove ove stranke pristupio bivši ambasador BiH u Belgiji Draško Aćimović.

Aćimoviću su dobrodošlicu poželjeli predsjednik Demokratske fronte, Željko Komšić, izvršni i generalni sekretari Demokratske fronte, Dženan Đonlagić i Hamed Hodžić, član Predsjedništva Miro Lazović i predsjednik Kantonalnog odbora Albin Zuhrić.

"Demokratska fronta uvijek sa ponosom u članstvo prima ljude poput Aćimovića, smatrajući da je od veliko značaja imati članove koji su eksperti iz različitih oblasti i koji će značajno doprinijeti izradi strateških dokumenata i politika Demokratske fronte", naveli su iz DF-a.

Inače, Draško Aćimović je ranije bio član Socijaldemokratske partije BiH kojoj je pristupio 2017. godine.

Tada, obraćajući se na konferenciji za medije, Aćimović je rekao kako je SDP-u pristupio jer je to stranka koja ima reputaciju u svim dijelovima BiH.

"Znam da je u BiH najlakše biti protiv nekoga i reći da je ‘onaj tamo’ lošiji nego mi ovdje. Mi ljude nećemo dijeliti na one koji su ‘tamo’ ili ‘ovdje’. Mi ćemo ljude dijeliti na one koji ruše i one koji grade i na one koji žive u prošlost i one koji žive u budućnosti. Mi ćemo graditi budućnost za one koji to hoće. Borit ćemo se politikom protiv politike, a ne čovjekom protiv čovjeka, ne nacijom protiv nacije i narodom protiv naroda. SDP je stranka koja, na teritoriji cijele BiH, i RS i FBiH i Brčko Distrikta, ima reputaciju stranke koja je svima na neki način na srcu. Mi se nadamo da ćemo, pogotovo u RS-u, ostvariti taj pomak i dokazati da je SDP jedna zaista građanska stranka", govorio je tada Aćimović.