Ovi ljudi koji su dobrano zakoračili u devetu deceniju, cijeli život udišu čist planinski zrak, piju izvorsku vodu, žive u okruženju cvjetnih livada, zelenih pašnjaka i šuma podno Maglića, jedu voće i povrće neprskano i na prirodan način uzgojeno, imaju svježe mlijeko od krava, ovaca i koza iz svojih štala i torova, od kojeg spravljaju sir, kajmak, mileram...
Pčele iz njihovih košnica imaju nezagađenu šumsku ispašu i cvjetni polen s prostranih livada.
S takvim načinom života ne čudi što se približavaju desetoj deceniji, a uprkos godinama vrijedno rade na svojim imanjima, u voćnjacima i vrtovima, štalama, oko košnica, a treba i hljeb ili pitu umijesiti i ispeći, napraviti sir, mileram... Osmijeh i zadovoljstvo su na njihovim licima. Posebno kad im u posjetu dođu djeca, unuci i praunuci te tokom ljeta sve više turista koji rado kušaju organske proizvode.
Oni su ezgistencijalno i ekonomski potpuno neovisni od bilo koga, jer imaju sve što im treba za život. I naravno da ugoste putnike namjernike, a svoju djecu i unuke snabdiju neprskanim voćem i povrćem, pravim medom, mliječnim proizvodima, svježom teletinom, janjetinom, domaćim jajima ...