Komentari (57)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sve vise roditelja odbija vakcine. Zasto pitajte promotore iz 2020-2021.
Svoje dijete cu vakcinisati svim potrebnim vakcinama ali za koronu necu. Razlog - sve bolesti koje su bile evidentno su smanjene na procente toliko niske da se mogu smatrati iskorijenjenim. Vakcina za koronu je doprinijela da nema razlike nikakve, eto zasto.
Zato što su nepismeni - eto zato. Koliko znate ljudi iz vašeg vakta da su vakcinisani, a da su se pojavile komplikacije (naravno, svaki antivakser zna nekoga). A sada uzmite u obzir sve druge koji nisu imali komplikacije. Žalite za Titinim vatom, a za vrijeme Tita niko te nije ni pitao hoćeš li vakcine ili ne. I ne nisu to bile "neke druge vakcine", molim vas, prestanite da lažete sebe, bar zbog svog djeteta!
Pa doktorica nije rekla da je MRP vakcina protiv ove bolesti,nego kaže vezano uz problem nevakcinisanja djece,da roditelji naročito tu vakcinu izbjegavaju, I ne razumijem zašto ima neko potrebu da ovoj ženi,doktorici kaže da je krava..
Čitas komenare i skontaà koliko su Balkanci zalupani i da nije slucajno sto je ovdje stalno rat, bijeda i sto svake 2g biramo debile da nas vode a mi selimo ko Čergari po bijelom svijetu.
Da ove vakcine trebaju djeca primiti i da poneko ima nuspojave na njih kao sto i tylol hot ima grozne nus pojave a svi ga piju ko cedevitu Covid vakcine su suplja i u njih ne vjerujem ali ove gore navedene provjerene vakcine djeci čuvaju glavu
Sad neka se mame hvataju za glavu sto nisu djecu vakcinisale.
Antivakserski lobi je učinio svoje, posljedice ce biti dalekosežne
Poznajem lika koji je citao knjige o tome, mnogo istrazivao i ucio i kaze svoje dijete nikad ali bas nikad nebi niti jednom jedinom vakcinom vakcinisao, ni onom sto u bolnici daju da niko ne zna.. Upravu covjek..
teb netreba vakciina, teb treba nešto dobro jačee
Krece opet kampanja... svakih par godina, druga bolest..
Ma govori se o MRP zato sto je generalno psebno za tu vakcinu slab odaziv. barem sam ja tako shvatila.
Što ne pitate antivaksere?! Kakvi glupani!!! Oni “znaju” najbolje šta je dobro za njihovo djete! Sve youtube naučnik do naučnika…. Glupanima nikada na pamet nije palo da to što neke bolesti nije bilo (jer se suzbila vakcinacijom), ne znači da njen uzročnik nije u našoj okolini!🤔
treba ti antivaxeri da otvore svoje ambulante za ne davanje vakcina pa nek usput i liječe djecu kojoj se konstatira neka od tih bolesti
Uvijek su se djeca vakcinisala i prije rata svi smo vakcinisani pravite problem gdje ga nema
Ovi majmuni sto nece da vakcinusu djecu su kreteni malo je reci majmuni
Pa mora biti kad je danas svaki roditelj imunolog i doktor
zasto se spominje MRP vakcina kaoja nema veze sa ovom bolesti kakve se ovo splacine
Ovo P - znači Pertusis ( Veliki kašalj). M je od Morbili a R od Rubeola. Tako da itekako ima veze.
DTaP (difterija-tetanus-pertusis)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
NECU VAKCINISATI DIJETE NIKAD! Djaba me prepadate
glupane, dijete ti je vec vakcinisano i dobilo je nakon rođenja vakcine protiv Hepatitisa B, tetanusa, bcg vakcinu za tuberkolozu, te vakcinu protiv rotavirusa...