Solidarišu se sa žrtvama
61

Bolnica iz Turske ponudila pomoć unesrećenim nakon razornih poplava u dijelovima BiH

N. C.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Vremenske nepogode koje su jučer pogodile dijelove naše zemlje izazvale su katastrofalne posljedice te odnijele 16 života i ostavile mnoge bez domova.

Brojni pojedinci i kompanije solidarišu se tako što nude razne vidove pomoći unesrećenim, a među njima je i jedna medicinska grupacija koja stradalim nudi zdravstveno zbrinjavanje u svojim bolnicama u Turskoj.

"Kao Medicana Health Group duboko smo ožalošćeni katastrofalnim poplavama, koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu. Građanima BiH želimo brz oporavak te porodicama stradalih izražavamo saučešće. Spremni smo pružiti potrebnu podršku građanima BiH u Medicana bolnicama u Turskoj", naveli su.

Posjećamo, dijelove naše zemlje jučer su pogodile katastrofalne poplave koje su zahvatile Fojnicu, Kiseljak, Konjic, Visoko, Hadžiće, ali je najteže pogođena Jablanica. Vodena bujica uništila je naselja Donju Jablanicu i Buturović Polje.

Prema posljednjim informacijama, na području HNK je ukupno 13 poginulih u poplavama od čega je jedna osoba stradala u Buturović Polju (Konjic), a 12 njih u Jablanici. Traga se za još četiri osobe u Konjicu i šest osoba u Jablanici. Dok su tri osobe stradale u Fojnici.

Novac ugroženima se može donirati putem poziva na broj 17039, direktno na stranici Pomozi.ba, kao i kroz direktne uplate na žiro račun. Crveni krst u FBiH je također otvorio humanitarni broj 17023, a navode da se uplate mogu vršiti i na namjenski račun 1340011130004680 otvoren kod ASA Banka d.d. Sarajevo.