Odgovor PDP-a
65

Borenović: Kad ti Dodik kaže da si konvertit, znači da si na pravom putu

R. D.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Kada o tebi loše kvalifikacije iznosi najveći politički konvertit i trgovac nacionalnim interesima, znači da si na pravom putu, smatra predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

"Tako, kada jedan Milorad Dodik, koji je prodao i prodaje svaki gram nacionalnog dostojanstva za svoje političke interese naziva Jelenu Trivić izdajnikom, znači da je ona i veći patriota nego što se može i zamisliti", navodi Borenović.

Borenović je pitao Dodika s kojim Christianom Schmidtom misli da se ne treba razgovarati.

"S onim običnim 'njemačkim turistom' koji je prilikom posjete Banjoj Luci dobio pratnju MUP-a Republike Srpske? Misli li na istog Schmidta s kojim su razgovarali patrijarh Porfirije i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić? Da li Dodik misli na Schmidta koji može riješiti nametnuti Inzkov zakon i koji je izrazio spremnost da radi na rješavanju tog pitanja? Neće da razgovara sa istim Christianom Schmidtom s kojim svakodnevno komunicira posredstvom svojih saradnika", pita Borenović.

Borenović je rekao da je Dodik navikao da javno pravi navodne konflikte, a tajno, iza scene, samo mulja.

"Normalno je razgovarati sa svima koji eventualno mogu biti dio rješenja. Znam da ne voliš razgovarati o rješenjima, nego samo o konfliktima, o pravljenju problema, kao što si onomad posebno volio razgovore sa Paddyjem Ashdown kada je trebalo otimati prava Republike Srpske i praviti spiskove za odstrel srpskih kadrova iz SDS-a i PDP-a koje ste zajedno ne samo smijenjivali sa pozicija, nego im i otimali sva prava", poručio je Borenović Dodiku.