Komentari (246)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U BiH je ostao mahom NEOBRAZOVAN narod. A kad si NEOBRAZOVAN moze ti se prodati sve i svasta. Pa i kad na kraju svega presude mjerodavni, NEOBRAZOVANIM to nece biti dovoljno.
Tesko je shvatit neprijateljima da su Bosnjaci postojali vijekovima prije dolaska Islama. Uostalom evo malo blize historije, da citiram premijera Srbije Iliju Garasanina(1850): " U BiH zive Bosnjaci pravoslavci, katolici I muhamedinci. To sto ste nam u Jugi izbrisali identitet se vise nikad nece ponovit.
@goo Bio je Bosananc iz bosanske dinastije kotromanici, koji se prvo krunisao kraljem Bosne. U to vrijeme su se kraljevske obutelji mjesale u znak prijateljstva pa tako u dinastiji kotromanic ima i kraljevskih obitelji Srba, Poljaka i Italijana. To ne znaci da su bile Poljske dinastije.
Nema se tu sta diskutirati nego se vi morate pogledat u ogledalo. Za ljiljane niste culi dok vam hdz povjesnicar umjetnosti nije dizajnirao grb i zastavu. Za bosnjake niste culi dok podlo i manipulativno tunjo filipovic nije dosao na tu ideju. Grob kralja tvrtka nalazi se na par km od 'piramida'- jedno mjesto je napusteno, drugo je postalo dio identiteta. Popis stanovnistva- trebate upute za to. Fejk nacija 1/1. Mozete minusirati i vristati, ali ne i opovrgnuti ovo sto sam rekao.
Bosnjak je turcizam od Bosnjanin, a ukucaj sta je Ilija Garasanin(premijer Srbije) 1850 posao ko zivi u BiH. Bosnjaci pravoslavci,katolici I muhamedinci. Los pokusaj uzurpatoru
Jel dosta svojatanja Tvrtka
Taj Tvrtko odjednom svima bitan, a realno nebitan lik..sve se raspalo poslje njega
problem je karicka koja istovari spomenik preko noci, umjesto da napravi dogadaj kakav prilici..bitno je da je zaustavila saobracaj za auto trke nedavno i za paradu i sta god drugo..prvo mi sebe moramo promijeniti
Bio je Bosnjanin, preteča današnjih Bošnjaka. Nikakav Kurvat ili Smrdin.
Nisam ockivao ovakav zreo i promisljen komentar na Klix-u kada inace samo imamo klikovske navlakuse od clanaka. Za pohvalu.
Poznavajuci nas kavi smo vjerovatno su i ove istorijske licnosti bile ista g..na kao i ovi danasnji politicari. Nema potrebe da ih se romantizira uopste. Jeftini populisticki potezi trenutnih nikogovica na vlasti. Nista vise
Više bi pristajao Alija Izetbegovic u Sarajevu. Kao Milošević u Beogradu ili Tudjman u Zagrebu. To je vjerodostojnije i u skladu sa vremenom.
A ti Semire odi na Mars pa zivi jer na planeti Zemlji svaka drzava ima spomenike svojim kraljevima i predsjednicima.....a da Bosanska 1000g drzavnost nema jer tako su nam prepisali oni koji su nam zabranili nasu istoriju da bi istu svojatali
U vremenu kad Bošnjaci ne baštine nijedan oblik tradicije stare Bosne, niti se ni imenima ne vežu za srednjovjekovnu Bosnu, niti daju imena školama ili ulicama po srednjovjekovnim plemićima ili kraljevima, ovaj spomenik je čisti oksimoron. Čak naprotiv, škole se zovu El Fatih, Sulejmanija itd.. Nitko od današnjih plemenskih voða ne bi trebao graditi spomenike u čast kralja Tvrka jer s njim veze nikakve nemaju
Ovaj text je tako los i zapravo sustinski naivno anti-bosanski. Pa svaka zemlja na svijetu ima spomenike svojim kraljevima i predsjednicima cak i USA 250g istorije spomenik Lincolnu. To jeste drustvena, socijalna, politicka i sv dr poruka i takva i treba da bude. Bosanska istorija je vijekovima skrivana i otimana od Bosanaca ovaj text je na tragu tog mentalnog sklopa
2024 god najčešće ime u Bošnjaka Tvrtko i Stjepan, mašala.U čast voljenom vladaru.Al malo sutra, Otomani dragi vaša imena baštine Bošnjaci, u čiju čast?
Nemamo potrebe se ikome pravdati. Prezimena nasa i genetika dovoljno govore ko smo o sto smo. Ime Katarina, Stjepan, Petar i sl. su u ostalom bliskoistocna biblijska imena...
gooUser 1567097558 Nisu u stanju staviti puno ime i prezime a dižu spomenik , zašto?Rede apomenik Kulinu a cenzururaju povelju, zašto?Ima li se potre tu ikom pravdat?Ili je u pitanju vjerska nesnošljivost ,j možda je problem to što su vladari bili krašćani?To ćemo zanijekati a bit ćemo bosanske patriote.Fuj licemjeri.
Emagnetix je mrtva prevara, opljackali su hiljade ljudi, pogledajte samo reddit i facebook.Sto ne pisete o tome eto vam ideja.Glavni i odgovorni Naiko d.o.o iz Brskog, Trznica Arizona.Skolski primjer prevare, nigdje nema nit jednog ugovora.
Imao sam priliku čitati udžbenik za 8 razred "istorije" u Srbiji. Ne biste vjerovali šta sve tamo uče djecu...
Mogu misliti kakvi ce danas Dobrice Cosica narastaji da budu.... UZAS!
Neznam šta je pisac htio reći... Kome god je Bosna u srcu, u srcu mu je i najveća ličnost u njenoj hiljadugodišnjoj povjesti. U šta god da je kralj Tvrtko vjerovao, on je naš i mi ga slavimo i poštujemo. Jeli treba da zaboravimo?
Meni je veca licnost Marsal Tito od bilo kojeg kralja.
serbendska elita su kao nacisti, nulta obraza, nulta morala, lazu, okrenu sve po njihovom. to drustvo moze samo da izumire. napisao sam serbandska elita, ne pricam o Srbijancima ali oni ce morati sami denacifirati to njihovo drustvo. To sto imamo Bosanskohercegovackog kralja im se ne svidja jer nije srbin je jos jedan dokaz da je suzivot nemoguc sa serbandskim nacistima. cistite svoje dvoriste!