Rijetka transformacija
635

Božo Stjepić nije uspio kao član HDZ-a pa sada u Gradsko vijeće Tuzle želi kao kadar SDA

A. K.
Predizborni plakati Bože Stjepića (Foto: Facebook)
Predizborni plakati Bože Stjepića (Foto: Facebook)
Prilično šarolike izborne liste bilježe se u predizbornom periodu u Tuzli, zahtijevajući svakako detaljnu analizu, ali se posebno ističe Božo Stjepić, koji svoju političku sreću, kao raniji kadar HDZ-a, sada traži u ideološki dijametralno suprotnoj SDA.

Božo Stjepić doživio je potpunu stranačku transformaciju u okviru ovogodišnjih lokalnih izbora, prelaskom iz jedne u drugu nacionalnu stranku.

Naime, ovaj medicinski tehničar iz Tuzle 2020. godine se našao na izbornoj listi HDZ-a za Gradsko vijeće Tuzle, međutim zbog nedovoljnog broja glasova mandat nije osvojio.

Četiri godine kasnije, Stjepić je ponovno kandidat za Gradsko vijeće Tuzle, a plavu je zamijenio zelenom bojom te se kao kadar SDA našao na njihovoj izbornoj listi. Ovakva transformacija naišla je na brojne reakcije javnosti, prije svega posredstvom društvenih mreža.

"Do godine u SNSD šućur Allahu! Pa đe ti je identitet čovječe?", samo je jedan od komentara upućen na račun Stjepića.

Tačan razlog Stjepićevog prelaska iz jedne u drugu nacionalnu stranku javnosti nije poznat, niti ga on želi obrazložiti.

Naime, Klix.ba je od ovog kandidata zatražio konkretan odgovor, no iako je primarno bio spreman ga iznijeti, u naknadnom pozivu nam je kazao da je njegov lični stav da za medije izjave neće davati.

U Stjepićevoj biografiji je navedeno da je rođen 1982. godine u Tuzli, gdje je završio Srednju medicinsku školu. Bio je dugogodišnji kadetski i juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u kuglanju.

Također, 1999. godine bio je kadetski prvak BiH u kuglanju. Godinu dana kasnije je zauzeo drugo mjesto u izboru sportiste godine u konkurenciji kadeta. Trenutno je zaposlen u Javnoj zdravstveno-nastavnoj ustanovi Dom zdravlja "Mustafa Šehović" Tuzla.