Zadovoljan rezultatom
118

Čović: U dvije sredine nismo ostvarili rezultat kojem smo se nadali

M. G.
Predsjednik HDZ-a BiH, Dragan Čović, osvrnuo se na rezultate Lokalnih izbora, izražavajući uglavnom zadovoljstvo uspjehom njegove stranke u većini općina s hrvatskom većinom, ali je također naglasio da postoje područja koja nisu ispunila očekivanja.

Posebno je izdvojio problem s održavanjem izbora u poplavljenim područjima.

"U nadi smo da ćemo vrlo skoro stvoriti ambijent da se u poplavljenim područjima također provedu izbori u punom kapacitetu", izjavio je Čović, naglašavajući važnost što skorijeg rješavanja ovog pitanja kako bi se omogućilo svim građanima da ostvare svoje biračko pravo.

Što se tiče rezultata, Čović je istakao uspjehe u brojnim općinama: "HDZ BiH ima više razloga da bude zadovoljan. U općinama kao što su Odžak, Domaljevac, Šamac, Orašje, imamo načelnike, a isto tako u Usori. Rezultati u Žepču se još provjeravaju."

Što se tiče Žepča, Čović je optužio stranku koja se "otcijepila" od HDZ-a da je odnijela 2.000 glasova iako, prema njegovom mišljenju, nije imala teoretske šanse da pobjedi.

Nadalje, Čović je pohvalio rezultate u općinama srednje Bosne: "Novi Travnik, Vitez i Kreševo su ostvarili dobre rezultate za našu stranku, kao i Livno i Kupres." Posebno je istakao uspjehe u hercegovačkim općinama, među kojima su: "Široki Brijeg, Ljubuški, Posušje, Grude, Čitluk i Neum."

"Postoje dvije sredine gdje nismo ostvarili rezultate koje smo očekivali, a to su Tomislavgrad i Gornji Vakuf."

Ovi rezultati, prema Čoviću, pokazuju da je HDZ BiH i dalje dominantna snaga u općinama s hrvatskom većinom.