Kaže da je Bošnjakinja
83

Crnadak: Dragana Čavka je nacionalnu pripadnost promijenila neposredno prije konkursa

A. Ku.
Foto: PDP/Facebook
Foto: PDP/Facebook
Šef Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS) Igor Crnadak oglasio se nakon što je u Upravni odbor RTRS-a imenovana Dragana Čavka koja se najednom izjasnila kao Bošnjakinja.
"Sramota i bruka Narodne skupštine, opet u režiji SNSD koalicije, nastavljeni su na prošloj sjednici imenovanjem Dragane Čavke na mjesto člana Upravnog odbora RTRS iz reda bošnjačkog naroda, nakon što je gospođa Čavka nacionalnu pripadnost promijenila iz srpske u bošnjačku neposredno prije konkursa", rekao je Crnadak.

Komentarisao je i izjavu Srđana Amidžića (SNSD) te kazao da Klub poslanika PDP-a javno objavljuje listing glasanja za Čavku, iz kojeg se jasno vidi da su svi prisutni poslanici SNSD-a glasali za "novopečenu Bošnjakinj" i da SNSD podržava one koji mijenjaju "vjeru za večeru".

"Nije Amidžića sramota, kao ni njegove poslanike, naprotiv, oni su u potpunosti podržali ovaj bizarni prijedlog i još jednom potvrdili da SNSD od Republike Srpske pravi društvo bez časti i morala, u kojem je jedino važno koliko imate novca i moći", istakao je Crnadak.

Kaže da je tu Čavka možda najmanje kriva, jer je samo iskoristila činjenicu da je SNSD koalicija stvorila bolestan ambijent u kojem ništa nije sveto i u kojem se "gazi preko mrtvih" i za najobičnije mjesto u nekoj komisiji ili odboru.

"PDP je glasao protiv ovog prijedloga, a to je bio i glas protiv korumpiranog i pokvarenog sistema koji je SNSD stvorio, kao i glas protiv daljeg ponižavanja Narodne skupštine", kaže Crnadak.

Dodaje da je na istoj sjednici, iznenada i bez najave, Milorad Dodik povukao iz skupštinske procedure tzv. zakon o stranim agentima, nakon što su mjesecima objašnjavali da je zakon odličan, da je evropski, da sličan imaju mnoge zapadne zemlje, da ne ugrožava nikoga, da samo uvodi red.