Ogorčena sporošću
90

Cvijanović: CIK je najobičniji cirkus, treba oformiti kredibilnu instituciju

SRNA
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Predsjednica RS-a Željka Cvijanović izjavila je danas da je Centralna izborna komisija BiH "najobičniji cirkus i da tu sramotu hitno treba ispraviti i oformiti kredibilnu instituciju."
"Nakon praćenja sjednice CIK-a i uz sve što sam do sada rekla na njihov račun, sada ću dodati sljedeće. CIK je najobičniji cirkus", napisala je Cvijanović na Instagramu.

"Šta reći i na pogrešno navođenje, pa potom ispravku imena kandidata koji su izabrani za potpredsjednike", dodala je Cvijanović.

Ona je naglasila da "ovu sramotu hitno treba ispraviti i oformiti kredibilnu instituciju sa kredibilnim sastavom, u skladu sa Ustavom i zakonom".

"Građani su, znači, morali čekati sve ovo vrijeme da bi saznali ono što su već znali - da je Milorad Dodik izabrani predsjednik Republike Srpske, ali i da bi razumjeli zašto smo na račun CIK-a govorili to što smo govorili. Sramota", zaključila je Cvijanovićeva.

Na današnjoj sjednici CIK-a rečeno je da je Milorad Dodik osvojio najviše glasova na izborima za predsjednika Republike Srpske, dok je Ćamil Duraković dobio najviše glasova za potpredsjednika RS-a iz reda bošnjačkog naroda, a Ivan Begić za potpredsjednika iz reda hrvatskog naroda.

Malo poslije predsjednik CIK-a Suad Arnautović je kazao da Ivan Begić ipak nije novi potpredsjednik već Davor Pranjić.