Komentari (52)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pod jedan, pozivam inspekciju da provjeri sta se dešava, uključujući i u kojoj valuti se vrši plaćanje, naplatu PDV-a i uredno prijavljene radnike. Pod dva, pozivam GPBIH i carinske organe da, u suradnji s carinom i MUPom RH, kao i EU, suzbiju bilo kakvu ilegalnu prekograničnu trgovinu i šverc. Ne dozvolite ugrozu šengenske granice.
Šta te briga to tebe u kiseljaku ne tangira :))))))
BiH nije banana država i poreznici rade svoj posao. Evo ja znam da se u Grudama u ožujku/martu fiskaliziralo 69 milijuna KM prometa, a općina Grude ima 14 tisuća stalnih stanovnika što je mjesečni fiskalizirani promet per capita 4.928 KM. Najbogatiji bošnjački sarajevski kanton je u martu fiskalizirao 1,3 milijardi KM što je na 420k stanovnika per capita 3.095 KM. Općina Grude ima jaču potrošnju per capita od KS i više uplati poreza per capita nego KS per capita.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Dalmatinci oduvijek dolaze u Hercegovinu i Hercegovci u Dalmaciju. To su dvije regije sa sličnim ljudima i neprirodnim granicama.
zvaka normalna drzava bi na ovo reagovala i poslala inspekciju...nesta smrdi tu..
Treba vojsku na granicu i mrtva straža
A vi ne plaćate Bosni i Hercegovini PDV. Dobro na obe strane. Ovi *ebu Hrvatsku, a ovi Bosnu i Hercegovinu. Patriotizam nema se šta reć'.
Rvacki
Siromasni dalmatinci kupuju li sapune.Jel te stid Milanoviću...
Grude sa 14.000 stalnih stanovnika ima 2 jedne od najjacih firmi u BiH, Violetu i Grafotisak, a opet u Zapadboj Hercegovini najsiromasnija opština. Natjero ga krš da iz kamena pare izbija, znam da njihova dijaspora vani je najuspijesnija ili drzi firmu ili je majstor zanata, uglavnom uspjesni, za razliku od ostatka BiH dijaspore koja u inostranstvu zivi na socijali
paradajz turisti
Imal računa?
Kao sto ti je napisao PsihoBolesnjak nije tolika usteda kada uracunas gorivo itd itd, ali jeste kada odradis povrat poreza, tako da se racuni izdaju.
Pa dosta Hrvata dolazi u Capljinu ili u Mostar po fasunak i sl. Ima i Dubrovcana da na Ivanjici imaju kuce jer im je povoljnije u BiH dadzbine placat.