Pratite na Klix.ba
39

Damir Dizdarević gost "Besjeda o obrazovanju": ChatGPT i ostali AI - gdje su ljudi u svemu tome

V. K.
Gost novog izdanja emisije Podcasta Besjede o obrazovanju bio je Damir Dizdarević, a tema o kojoj se razgovaralo jeste umjetna inteligencija i njen utjecaj na društvo. Kao i prethodne emisije i ovu možete pratiti uživo na Klix.ba.

S gostom smo razgovarali o nizu tema, uključujući i razvoj umjetne inteligencije, njenom utjecaju na društvo, ali i o tome kako se informišu mlade osobe te da li je klasične medije u tom smislu zamijenio TikTok.

Također, jedna od tema o kojoj je razgovarano je i uloga internet servisa te njihovom reguliranju kao i o značajnom padu tekstualnog sadržaja na internetu u odnosu na videosadržaj.

Damir Dizdarević (1976), po struci je diplomirani matematičar-informatičar, i trenutno radi kao direktor kompanije Logosoft d.o.o. U Logosoftu je zaposlen od 2004. godine i kroz radni vijek u ovoj kompaniji, radio je na radnim mjestima Rukovodioca odjela korisničkih servisa, Rukovodioca odjela edukacije i Rukovodioca odjela sistemskih rješenja, Izvršnog direktora za prodaju, usluge i marketing te Zamjenika direktora.

Damir Dizdarević suvereno dijeli svoja znanja i iskustva i ova Besjeda može biti svojevrsna mala škola umjetne inteligencije. Za sve one koji rade u obrazovanju, Damir promišlja o tome kako UI može biti upotrebljena u nastavi.

Kao i uvijek, razgovaramo o obrascima moći, etičkim dilemama, TIK TOK-u i putevima razvoja umjetne inteligencije. Nadamo se da ćete uživati u razgovoru koliko smo i mi.