Skupština KS
235

Damir Nikšić ponavlja: Ne mučite Kerlu, ja ću glasati da srušite Vladu u Sarajevu

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Uoči sutrašnje sjednice Skupštine Kantona Sarajevo još uvijek je neizvjesno da li će se na glasanju o nepovjerenju Vlade KS pojaviti zastupnica Bibija Kerla (DF), koja je prije nekoliko dana hospitalizirana. Nova većina predvođena SDA ima tijesnu većinu od 18 ruku, pa im je svaki glas presudan.

Tim povodom oglasio se šef Kluba nezavisnih zastupnika Damir Nikšić, koji je poručio da će pozvati kolege da napuste salu, ukoliko na sjednicu dođe Bibija Kerla.

[FBPOST]https://www.facebook.com/355243537927743/posts/2668620026590071/?d=n[/FBPOST]

"Ako generalna direktorica pobjedničke stranke večeras ili sutra isporuči uvaženu zastupnicu Kerlu pravo sa infektivnog u skupštinske klupe - smatraću to ne samo psihološkim, već biološkim ratom. Insistiraću na tome da uvažena zastupnica sutra sjedi u prvim klupama, zajedno sa Klubom SDA, po mogućnosti između Devića i Čampare. Ako imaju povjerenje u svoju direktoricu po pitanju zaraznosti uvažene zastupnice - neka to i pokažu. Šalim se. Ja predlažem da se sjednica odgodi i da ne maltretiraju jadnu ženu. Ako se Kerla pojavi u Skupštini, a znamo da trenutno leži na infektivnom gdje su posjete zabranjene zbog zaraze, ja ću pozvati zastupnike da napuste salu, a potom i sam napustiti sjednicu", poručio je Nikšić.

Zbog novonastale situacije sada je nejasno da li će postojati većina za izglasavanje nepovjerenja Vladi KS.

"Nemojte praviti cirkus i igrati se sa zdravljem i životima zastupnika i zastupnica. Ne samo onih koji su potpisali da im to možete činiti, već i nas ostalih koji vam ne dugujemo živote. Ni mi ni naši najbliži. Kolegica Kerla može slobodno ostati na infektivnom - ja ću biti osamnaesta ruka i izglasati nepovjerenje Vladi da pokažem da mi nije stalo do vlasti i fotelja, već da mi je stalo da vidim kako će se izdajnici i pametnjakovići snaći u onom što ih čeka", istakao je Nikšić.