Ubistva u Gimnaziji
57

Denis Bećirović izrazio saučešće porodicama i prijateljima žrtava zločina u Sanskom Mostu

S. Š.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović izrazio je saučešće porodicama, kolegama i prijateljima žrtava trostrukog ubistva u Sanskom Mostu.
Povodom stravičnog zločina u Gimnaziji u Sanskom Mostu, u kojem su ubijene tri osobe, oglasio se predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović:

"S nevjericom i velikom tugom primio sam vijest o užasnim ubistvima koja su potresla Sanski Most i cijelu Bosnu i Hercegovinu. Ovo je veliki gubitak za porodice, prijatelje i saradnike ubijenih. Upućujem iskreno saučešće članovima porodica ubijenih. Iskreno saosjećam sa svim građanima Sanskog Mosta. U ovim teškim trenucima naše misli su s vama", kazao je Bećirović.

Podsjećamo, ubica je prema informacijama iz Sanskog Mosta domar, odnosno pomoćni radnik u školi Mehemed Vukalić, a prema prvim informacijama iz istrage ubica je imao određene neriješene radno-pravne odnose sa institucijom u kojoj je radio te je navodno ranije razgovarao sa upravom škole o radnom statusu, odnosno disicplinskom postupku koji je prema prvim informacijama vođen protiv njega.

Ubio je direktora Gimnazije u sklopu Srednjoškolskog centra Nijaza Halilovića, profesoricu engleskog jezika Gordanu Midžan i školsku sekretaricu Nisvetu Kljunić.