Teške tvrdnje
131

DF osuo paljbu po SDP-u, optužuju ih za finansijsku destabilizaciju Tuzlanskog kantona

A. K.
Novi saziv Skupštine TK (Foto: A. K./Klix.ba)
Novi saziv Skupštine TK (Foto: A. K./Klix.ba)
Iz Demokratske frone (DF) Tuzlanskog kantona oglasili su se saopćenjem za javnost u kojem su iznijeli veoma teške optužbe na račun Socijaldemokratske partije (SDP). Između ostalog, na teret su im stavili finansijsku destabilizaciju najmnogoljudnijeg kantona u Federaciji BiH.

Kako tvrde, iz SDP-a su svojom inicijativom o selektivnoj isplati pomoći u iznosu od 1.080 KM isključivo budžetskim korisnicima, imali opasne namjere s ciljem finansijske i političke destabilizacije Tuzlanskog kantona.

"Naime, delegati u Domu naroda Federacije Bosne i Hercegovine iz SDP-a Dževad Hadžić i Slađan Ilić nisu podržali implementaciju Zakona o pripadnosti javnih prihoda u ovoj godini, oštetivši tako budžet Tuzlanskog kantona za okvirno 28.000 KM. Tom izdajom građana Tuzlanskog kantona koji su ih delegirali u Dom naroda Parlamenta Federacija Bosne i Hercegovine su onemogućili ovu i sve druge vidove pomoći za sve građane Tuzlanskog kantona", navode iz DF-a.

Iz te stranke podsjećaju da su na inicijativu njihovog kluba povećana sredstva svim budžetskim korisnicima, uvedene su porodiljske naknade u iznosu od 1.000 KM te su isplaćene i jednokratne pomoći penzionerima sa minimalnim penzijama.

"Dakle, Klub Demokratske fronte je uradio više za građane Tuzlanskog kantona nego svi sazivi vlada pod vodstvom SDP-a i njihovih koalicionih partnera (PDA i HDZ), uvodeći naš kanton za vrijeme prošlog mandata u finansijsku i političku stabilnost", naglasili su iz DF-a.

Klub Demokratske fronte u Skupštini Tuzlanskog kantona će i u budućem periodu, kao i do sada, kako tvrde, voditi odgovornu političku borbu za prava svih građana kao i za sistemsko i odgovorno poboljšanje materijalnog statusa svih budžetskih korisnika.