U vrijeme pandemije
71

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela isplatila 96.000 KM stimulacija i drugih naknada

I. Č.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Gotovo sve bh. institucije su tokom pandemije koronavirusa, sudeći prema dostupnim podacima, isplaćivale svojim uposlenicima pored ugovorenih plaća manje ili nikakve novčane stimulacije, jubilarne i druge nagrade i otpremnine, ali je izuzetak bila Direkcija za koordinaciju policijskih tijela.

Saša Magazinović, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, uputio je dopis velikom broju institucija zatraživši odgovor na pitanje koliko je tokom pandemije koronavirusa novca uplaćeno uposlenima u tim institucijama po osnovu novčanih stimulacija, jubilarnih i drugih nagrada i otpremnina.

Odgovor iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH na čijem čelu je direktor Mirsad Vilić razlikovao se umnogome od odgovora iz drugih institucija.

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela je od 1. marta do 31. maja 2020. godine isplatila novčane nagrade, odnosno stimulacije policijskim službenicima, državnim službenicima i zaposlenicima u ukupnom iznosu od 34.871 KM.

Pored toga su isplatili policijskim službenicima novčane naknade na osnovu jubilarnih nagrada za vrijeme provedeno na radu u institucijama BiH, u ukupnom iznosu od 46.587 KM.

Naknade za otpremninu prilikom odlaska u penziju isplaćene su policijskim službenicima Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u ukupnom iznosu od 14.612,4 1 KM.