Javni prijevoz u Sarajevu
47

Direktor GRAS-a o navodnim lažnim revizorima: To je lažna informacija, riječ je o redovnoj kontroli

B. R.
Senad Mujagić, direktor GRAS-a (Screenshot: TVSA)
Senad Mujagić, direktor GRAS-a (Screenshot: TVSA)
Direktor sarajevskog preduzeća GRAS Senad Mujagić je izjavio da u vozilima ovog preduzeća nije bilo osoba koje su se lažno predstavljale kao kontrolori karata.
Nakon što su se prošle sedmice pojavili navodi o lažnim kontrolorima karata, Mujagić je za Klix.ba izjavio da nije dobio informaciju o tome te da će navode provjeriti. O ovome se ponovo oglasio gostujući jučer u programu Televizije Sarajevo (TVSA).

"To je lažna informacija. Riječ je o redovnoj kontroli. Ne znam na osnovu čega su putnici pomislili da se radi o lažnim revizorima. Uredno su radili svoj posao", istakao je.

Napomenuo je da su prije nekoliko godina desilo da, kako je rekao, neovlaštene osobe vrše kontrolu karata. Naveo je da se to dešavalo uglavnom u noćnim satima u starom dijelu grada. Tvrdi da se od tada ovako nešto nije dešavalo.

Podsjećamo, prema navodima čitatelja Klix.ba, lažni revizori - stariji muškarac i žena srednji godina su u GRAS-ovim vozilima vršili kontrolu karata uglavnom među mlađim osobama, govoreći im da nemaju dopunjenu elektronsku kartu zbog čega postoji mogućnost da im uzmu kartu i naplate kaznu od 50 KM.

Osim toga, prema riječima čitatelja, putnicima su davali doplatnu kartu od 26 KM te su verbalno napadali one koji je nisu željeli platiti. Glasnogovrnica MUP-a Kantona Sarajevo Mersiha Novalić je za naš portal ranije izjavila da policiji nisu prijavljeni ovi navodi.