Komentari (39)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dobro ste se sjetili ... Na vakat ...
Prvo, o ovome ste trebali u martu raspravljati. Dok se svijet bori sa pandemijom vi idete na godisnje odmore. Beceler profesorima je dato vrijeme da zavrse dodatnu godinu i obzirom da isti to nisu uradili sada kukaju i ostali trpe i cekaju izmjene zakona.
3 mjeseca debelog odmora i sad 5 dana pred nastavu nešto traže. Joj gdje živim, pa većih neradnika u državnoj administraciji nema nigdje kao kod nas.
Ovaj mali Fahrov ne zna je l' poš'o il' doš'o.
Sivro i Čuprija, školski drugovi.
@evotisad Pardon, Ćuprija.
Sve legitimni zahtjevi. Konačno su direktori postupili ispravno i stali u zaštitu škola, uposlenika u školama i učenika, a ne da budu produžena ruka vlasti.
Gledaj dirtektora, što pomno slušaju Oberdirektora. Stranka vas prati. Ista ona koja vam je naštelila direktorska mjesta :)
Da li direktori sarajevskih škola imaju pamet. Država nije čarobna vila koja će odgovornost prebaciti sa njih na vladu. Što se tiče kompjutera vlada ne može očekivati da profesori koriste lične kompjutere za predavanje. Pare za dezinfekciju su u redu. Ja ovo vidim kao dva entiteta gdje svak gleda ko će koga bolje očerupati i svaliti odgovornost a ne legalan sistem za kojeg svi rade zajedno.
Ljudi ne šaljote svoju djecu u školu i ne dozvolite da budu pokusni kunići. Ovi pojma nemaju
Treba zahtjevati i da se svi nastavnici koji ce raditi u skolama sa djecom testiraju na covid-19, kao sto su testirali i sve odgajateljice u vrticima. Naravno osigurati im zastitnu opremu.
Kako vise sviju nije stid! Pa od marta mjeseca nista prstom mrdnuli da bilo sta uradite na organizaciji nove skolske godine a vi upucujete zahtjeve 26.09. Pa jel vas vise stid? I ministarstvo i prosvjetu???
Po zahtjevima se vidi da ulazimo sa djecom u avanturu visokog rizika. Prije dva dana sam čuo od odgovorne osobe za obrazovanje da bi ovo stanje moglo potrajati naredne dvije godine i da se svi moramo navići na novi način funkcionisanja. Čak sve ovo može dovesti do reorganizovanja obrazovanja i da se više nikada ne vratimo na klasični model. Uglavnom od ove godine više ništa neće biti isto pa ni obrazovanje.
treba ih nabit nogom , ako neće da rade !
I jedni i drugi se zahebaju sa nasim zivotima. Naravno svi lijepo odmarali 2 mjeseca. U ministarstvu se sjetili 10 dana prije skole da ce brzo krenuti skola, a direktori naravno ne mrdaju prstom dok im sve ne bude na tanjiru.
Prva linija zasjedanja, duga slika, sve sDa. Zar vam nije borba dala racunare, a djeci losijeg materijalnog stanja ne trebaju racunari??