Poruke iz Stričića
934

Dodik: Ako nam dirnete imovinu RS će donijeti odluku o samostalnosti, neće vam pomoći ni CIA

A. Ku.
Foto: Borislav Zdrinja/RTRS
Foto: Borislav Zdrinja/RTRS
Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska (RS) Milorad Dodik govorio je danas u Stričićima kod Banje Luke o jedinstvu srpskog naroda te je opet uputio poruke o samostalnosti entiteta. Dodik se opet oglušio na upozorenja koja stižu iz Ambasade SAD-a u BiH.
Kaže da svi koji su danas okupljeni u selu pored Banje Luke povodom održavanja kulturno-umjetničkog programa "Snaga jedinstva" neće odustati od ideja koje imaju.

"One su poznate i nećete nas zaustaviti pričom kako imamo neku lošu retoriku, ili da govorimo nešto o prošlosti. Bacite tu prošlost. BiH nije naš identitet, naš identitet je Republika Srpska i Srbija. Naš identitet ne može i ne treba nikada da bude BiH. Ako nam dirnete imovinu i ako vam padne na pamet da ste, možda jaki i da ste odlučili da imovina pripada BiH, Srpska će donijeti odluku o samostalnosti", poručio je Dodik.

Dalje je naveo da ukoliko vlasti entiteta RS donesu takvu odluku onima koji se tome protive neće pomoći ni direktor CIA-e.

"Treba nam da se usmjerimo i okupimo u vremenu koje je globalno teško. Samo okupljen i jedinstven narod može da sačeka u nestabilnim vremenima rješenja koja donose veliki i da u tome bude i ostvari svoje interese. Јedinstveni moramo da branimo Republiku Srpsku. Mi nemamo drugog načina da preživimo ovo vrijeme", rekao je Dodik.

Mislim, kaže on, da se i danas borimo za Kočićeve ciljeve, a kada znamo šta je cilj lako je naći put.

"Nama je cilj da se povežemo što više sa Srbijom. Mi smo jedan jedinstven narod. Naša usvojena Deklaracija govori da ne postoje bosanski, hrvatski i ovi oni Srbi, nego Srbi. Srpska Deklaracija je najsnažniji dokument novije srpske političke historije i značaj njen tek dolazi", poručio je Dodik.