U kontru Britancima
1

Dodik: Dolazak Dochertyja je delegitimiran, Velika Britanija ima veoma loše namjere u BiH

S. Š. U.
Screenshot: RTRS
Screenshot: RTRS
Predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik negativno je komentirao posjetu ministra za Evropu i vanjske poslove Velike Britanije novom Vijeću ministara BiH.
Podsjećamo, britanski ministar Leo Docherty boravi u BiH te se sastao sa državnim ministrima Elmedinom Konakovićem i Edinom Fortom, ali i visokim predstavnikom Christianom Schmidtom te američkim ambasadorom u BiH Michaelom Murphyjem.

Predsjednik RS-a komentirao je njegovu posjetu ističući kako se zvaničnici tog bh. entiteta neće sresti sa britanskim ministrom jer niko od britanskih diplomata nije bio pozvan na inauguraciju predsjedavajuće Predsjedništva BiH Željke Cvijanović.

"Britanija ima veoma loše namjere ovdje i pokušavaju da prikažu da su dobri prema Bošnajcima, ali to nije tako, oni su stari lopovi i dobri su samo prema sebi. Ovdje pokušavaju uvijek nešto da mešetare, destabilizuju, pa tako i ovaj put. Kada je ona Liz Truss dolazila, došla je slavodobitno. Ja sam je pitao tad ko je ona. Šta hoćete", kazao je Dodik.

Mišljenja je i da je dolazak britanskog ministra za Evropu i vanjske poslove Leo Dochertya deligitimiran jer "predstavnici srpskog naroda ne žele s njim razgovarati".