Prozvao i opoziciju
25

Dodik komentirao rezultate izbora: SNSD je prevazišao sve partije, osvojili smo 332.000 glasova

V. K.
Milorad Dodik (Foto: X)
Milorad Dodik (Foto: X)
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik komentirao je rezultate lokalnih izbora te je rekao kako se nada da će stranke nakon ovih izbora pokazati veći stepen kompromisa.

U objavi na društvenoj mreži X, Dodik je rekao kako u RS-u postoje pitanja koja traže čitav nacionalni i narodni konsenzus.

"U ovih mjesec dana bili smo 'umrtvljeni' velikim političkim temama, ali treba očekivati da će pred nas staviti pitanja poput imovine i ostalih odredbi što se tiče BiH. To je vješto upakovano u priču o nekim planovima rasta, nečemu sličnom Berlinskom procesu. Postoje pitanja koja traže čitav nacionalni i narodni konsenzus. Pozivam sve političke aktere da se okupimo oko jedinstvene ideje koja se zove Republika Srpska", rekao je Dodik.

Komentirao je i rezultat SNSD-a na održanim lokalnim izborima.

"SNSD je dobio 50.000 novih glasova u odnosu na prošle izbore, odnosno osvojio 332.000 glasova. Mi smo na ovim izborima dobili preko 42 posto glasova i ponosni smo na glasače koji su prepoznali našu politiku. SDS i PDP su partije koje su dobile nešto više od 10 posto i to pokazuje da je SNSD prevazišao sve partije. Važno je nastaviti s vođenjem odgovorne nacionalne politike i to je narod prepoznao u SNSD-u", zaključio je Dodik.