Na skupu u Bileći
350

Dodik o Davoru Dragičeviću: Šta će on uraditi? Od 8. oktobra više neće biti ondje

Klix.ba
Arhiv (Foto: H. M./Klix.ba)
Arhiv (Foto: H. M./Klix.ba)
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je tokom svog obraćanja prisutnima na SNSD-ovom skupu u Bileći poručio Davoru Dragičeviću i članovima grupe "Pravda za Davida" kako od 8. oktobra više neće biti na Trgu Krajine u Banjoj Luci.

"Čuo sam da mi ovaj ovdje neki Dunđer prijeti. Kažite mu da se prestane zavati da se ja ne bih zavao s njim. Kaže: 'jedini način da se zaustavi Milorad Dodik i da ne pobijedi je da onaj u Banjoj Luci kao nešto uradi'. Šta će on uradit'? Iznio krevet na trg i misli da je frajer. Osmog više neće biti ondje", poručio je Dodik na skupu u Bileći.

Video je objavila RTVBN, a potom se proširio na društvenim mrežama. Ovo je izazvalo burne reakcije građana i članova grupe "Pravda za Davida" koji su kazali kako ih neće ukloniti s Trga Krajine sve dok odgovorni za Davidovo ubistvo ne budu procesuirani. Ovo Dodikovo obraćanje okarakterisali su sramnim.

Davor i desetine aktivista, ali i građana Banje Luke četiri noći i četiri dana su proveli na Trgu Krajine. Građani im donose hranu i toplu odjeću, a dio donacija u hrani članovi grupe su predali javnim kuhinjama. Poručili su da ostaju tu do kraja.

Za sada je procesuirana samo jedna osoba kojoj je određen jednomjesečni pritvor, jer je izbrisala snimke s nadzornih kamera s kuće Đorđa Rađena, za koju se tvrdilo da ju je David opljačkao, što je naknadno demantovano pred Anketnim odborom.

Davor je dao rok institucijama da procesuiraju odgovorne do 25. septembra do 18 sati.